Ratas lubas leida Haapsallu perearsti

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Peaminister Jüri Ratas Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht/ Scanpix

Opositsiooni küsimustele vastates jagas peaminister Jüri Ratas Haapsalu perearstipraksise kohta lubadusi, mida täita pole tõenäoliselt võimalik. Stanislav Moshkov / Õhtuleht/ Scanpix

Peaminister Jüri Ratas ütles kolmapäeval riigikogu infotunnis, et videosild pole tema meelest sobilik perearsti tööks. Peaminister lubas, et sotsiaalministeerium leiab puuduva arsti Haapsallu.

„Videosild, kus ühel pool kaamerat on doktor ja teisel pool patsient, ei saa olla lahenduseks esmatasandi arstiabi pakkumisel. See võib olla selline lühiajaline, väga ajutine lahendus,” ütles Ratas.

„Videosild võib olla üks võimalus ajal, kui perearst ei tööta, aga maakonnakeskustes peame kindlasti tagama selle, et võimalikult palju esmatasandi arstikohti saaks täidetud. Perearstide leidmine on suur ülesanne, väga suur proovikivi, millele ei ole ühtset retsepti, et kohe homme on kogu esmatasandi arstiabi igal pool arstina olemas, nimistud formeeritud,” jätkas Ratas riigikogu liikmete Taavi Rõivase ja Aivar Sõerdi küsimustele vastates.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
41 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Postimees
4 aastat tagasi

Perearst tuleb esimese rongiga…

Linna kodanik.
4 aastat tagasi

Olen üks patsientidest,kes sai abi videokonsultatsioonil ja ei ütle ühtegi halba sõna,sain kõik analüüsid tehtud,saatekirja spetsialistile ja väga asjaliku konsultatsiooni,olen väga rahul.Algselt küll ei saanud aru,kuidas see kõik on võimalik,kuid nüüd näen,et see töötab ja väga hästi!Suur tänu tohtrile!

Kas ikka
4 aastat tagasi

on peaministri rida perearsti otsida? Peaminister on valitsuse juht ja igal ministril on oma vastutusala, mille toimimuse eest ta peaks vastutama.

kuglimugli
4 aastat tagasi

Peaministri pintsakul on taskud ka, asi see perearst sealt välja võtta on.

patsient
4 aastat tagasi
Reply to  kuglimugli

Kas sel või järgmisel valitsemisajal?

uskmatu toomas
4 aastat tagasi

Elan ise Haapsalus ja minu perekonna perearst asub siit 130 km kaugusel aga aja saamisega pole mingeid raskusi st.paari päeva jooksul.Seevastu tuttavad kohapealse perearsti nimistus peavad 7-9 päeva ootama,et löögile saada ?
Milles probleem ? Kas peaminister peab olema mingi lapsehoidja,et tegeleb perearstide kohale määramisega ?
Meie tervishoid on vabariigi algusaastatest saadik longanud kolmel jalal ja lõppu st.paranemist vist sellel sajandil ka ei tule !

uskmatu toomas
4 aastat tagasi

“Ka asfaltteed ja tänavad on NLi teene.”Sellega tahetakse öelda,et siis oleksid meil munakivi ja kruusakattega tänavad nagu 75 aastat tagasi ? Kui vaadata neid kõnniteesid mille ehitust alustati ca 55 aastat tagasi ja tänaseni pole valmis saadud siis võivad need väited olla küll tõesed !

Erx
4 aastat tagasi

Kõige sobivam oleks dr Vassiljevi teenuseid Haapsalus pakkuda. Me elame ikkagi 21. sajandil ja telesild pakuks parimaid ravilahendusi Haapsalus.

head küsijad
4 aastat tagasi

huvitav mida see Rõivas ja Sõerd on ise riigi heaks ära teinud…..

juss
4 aastat tagasi
Reply to  head küsijad

Sõerd ei ole teinud midagi ja Rõivas pole teinud sedagi!

Nimi
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Sellepärast, et siis olid perearstid meil olemas.

pamp
4 aastat tagasi

Progress on Haapsalus nii kõva, et 30 aastaga, kui mujal maailmas paljudes riikides on selle ajaga linnade elanike arv kahekordistunud, siis Haapsalus on selle ajaga ehitatud ainult üks uus koreterelamu kaubamaja kõrval ja see ka rikastele.
Kahjuks peab tõdema, et linn kasvas ainult tänu Nõukogude Liidule. Nii, kui see kokku varises, hakkas varisema ka Haapsalu.

Juta
4 aastat tagasi
Reply to  pamp

Kellele neid uusi korterelamuid vaja on? Peredele ikka eramud ja neid on väga palju juurde ehitatud. Vanu talu kohti ka palju korda tehtuid jne.

Kas ikka
4 aastat tagasi
Reply to  pamp

linn peab tingimata suur olema?! Haapsalu on väike maalapike , mis on ümbritsetud merega ja las ta olla. Kes tahab suurlinnas elada, siis seda ju võib. Valik on sinu, terve EU ja kui sellest on vähe, võib ka mujale end sebida. Kättevõtmise asi nagu või kuidas.

Majaomanik
4 aastat tagasi
Reply to  pamp

Kellele kortermaju ehitada? Pole ju elamispinna puudust? Ja võiks vaadata nõuka aja lõpul tehtud filmi Haapsalust,et mälu värskenda!

juss
4 aastat tagasi
Reply to  pamp

Tee tööd, näe vaeva, ära ole äpu!

K.S
4 aastat tagasi
Reply to  pamp

Ka asfaltteed ja tänavad on NLi teene. Kui seda “jubedat” aega poleks olnud, noh, seda on kolmkümmend iseseisvusaastat näidanud mida me suudame(või ei suuda)…Varsi oleme Esimeses Eestis tagasi teedeehituses vähemalt(siis olid auklikud külavaheteed ju norm)…

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  pamp

väga hea ju, et pole nii meeletult suurenenud!? Ma ei saa aru, milles mure on?

Kohustuslik
4 aastat tagasi
Reply to  pamp

Paistab et unistus korteris elamisest pole kohalikule inimesele omane. Oma maja on noorte unistus. Ehitusel m2 hind enamvähem sama, mis seal korteris kükitada.

asd
4 aastat tagasi

Arvestades, et rahvast ei ole praegu ega tule prognooside kohaselt ka tulevikus, siis on igati mõistlik mitte kulutada niigi vähest resurssi perearsti leidmisele.

Arvestama peab ka sellega, et meil on liberaalne kapitalistlik vabaturumajandus. Kui arsti ilma peamisnistri sekkumiseta ei leita, siis järelikult pole Haapsalus selle järgi ka vajadust! Turg on see, mis paneb asja paika!

Veebe
4 aastat tagasi
Reply to  asd

Mis krdi turg. Räägime siin elementaarsest arstiabist mitte viinapoest.

asd
4 aastat tagasi
Reply to  Veebe

Praegusel juhul sekkub peaminister vaba turumajanduse toimimisse. Aga sellised rünnakud demokraatia vastu pole selle valitsuse ajal kahjuks enam midagi uut. Ikkagi teatud vööravihkajad said valitsusse. President peaks vabandama sellise valistusepoolse sekkumise eest või päevapealt tagasi asutma.
Lisaks võivad perearstid tunda end survestatuna kui peaminister sekkub nende tegevustesse. Praegune survestamine on ju täpselt sama olukord, kui üks valitsuse liige ründas aborte läbi viivaid arste.

Nii häbi on lihtsalt kogu selle viimase aasta pärast. Nii häbi….

juss
4 aastat tagasi
Reply to  asd

Kui satõesti nii mõtled, siis on sul viimane aeg perearsti poole pöörduda ja pärast ravi vutvut häbenema!

Asd
4 aastat tagasi
Reply to  juss

Kurb kui igasuguseid ekreiitlikke vanduvaid poetaguseid kommenteerima lastakse:( Usa- on ju täiesti toimiv turumajanusel baseeruv arstiabisüsteem. Nüüd kahjuks trump tahab seda lammutada. Eestis on mingisugune nõukogude jäänuk süsteem ja inimesed peavad pool aastat ootama, et lõpuks arstide ebaprofessionaalsuse tõttu halba abi saada.

Veebe
4 aastat tagasi
Reply to  asd

Kordan veelkord, jutt käib arstiabist! Kui kõik alluks vabale turumajandusele, mis sellest siis välja tuleks ah? Politsei, pääste jne. Palun mõelge ennem kirjutamist oma peas asjad läbi ikka!

Abc
4 aastat tagasi
Reply to  asd

Mine ja häbene siis omaette kusagil nurgas. See ju elementaarne, et kõigile oleks arstiabi saadaval. Aitäh, hr.Peaminister.