Rahva Raamat annab koostöös Kolk pruulikojaga välja käsitööõllede sarja

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Uuemõisa õlletehas (Urmas Lauri) (9) Tiit Kolk

Peeter Kolk näitab, kuidas valmib Tõde ja Õigus. Foto: Urmas Lauri

Eesti suurim raamatumüüja Rahva Raamat alustab käsitööõllekultuuri arendamisega. Koostöös Haapsalu külje all Uuemõisas asuva Kolk pruulikojaga hakatakse välja andma käsitööõllede sarja „Kaamos“, mille esimesed sordid Tõde ja Õigus ja Kalevipoeg antakse välja juba aprillikuu jooksul.

Tõe ja Õiguse kadakasest mekist võib tunnetada inimese suhet maa, jumala, ühiskonna ja iseendaga. Kalevipoeg on jõulise maitsega toores rukkiõlu, kuhu on lisatud ka veidi Soome linnaseid. Kalevipoega müüakse ainult 75 cm kõrgustes pudelites, mida on võimalik poelettidele asetada vaid lapiti.

„Meil on hea meel, et Rahva Raamat aitab muuta käsitööõllekultuuri sisukamaks ja lisab mõtteainet kultuurse tarbimise juurde,“ ütles Kolk Pruulikoja asutaja Peeter Kolk.

„Me mõistame Eesti suurtootjate muret konkurentsi pärast, kuid võime kinnitada, et kavatseme tegutseda vaid oma nišis, meie kogused on väikesed ja pigem suunatud turul puuduolevate maitsete pakkumistele, “ lisas Rahva Raamatu arendusjuht Toomas Aasmäe.

Aasta jooksul on plaanis turule tuua veel porter Rehepapp, mille esmaesitlus toimub lokaalis Põrgu, rukki-ale J.D. Salinger, kolmest erinevast linnasesordist pruulitud Alexander Dumas (vanem), kuhu on lisatud ka veidi Gaskoonia apelsine ja lõpuks ka Briti ale 1984, mis on mõeldud pigem vaatamiseks, kui tarbimiseks.

Rahva Raamatu arendusjuht Toomas Aasmäe kinnitas, et see ei ole Rahva Raamatu viimane plaan sel aastal. „Me oleme mõelnud ka uutele teenustele: esimesena ettelugemise ja hiljem ka läbilugemise teenuse pakkumisele.“

Rahva Raamat on Eesti suurim ja vanim raamatumüüja, olles tegutsenud juba 1912. aastast.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments