Kõrgeimat palka saavad Nõva kooli õpetajad

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva kooli endine direktor Virve Tauts. Foto: Urmas Lauri

Nõva kool Virve Tauts (86)

Nõva kooli direktori Virve Tautsi sõnul õpetejad tegelikult nii suurt palka ei saa. Arhiiv

Haridusministeeriumi statistika järgi said mullu Läänemaa koolidest kõige kõrgemat palka Nõva kooli õpetajad, kus täiskoormusega töötava õpetaja keskmine kuupalk oli 1362 eurot.

Tegelikult ükski Nõva õpetaja nii suurt palka ei saa, sest kool on väike ja õpetajaile täiskoormust ei jätku. „Mõnel aineõpetajal on kaks tundi nädalas, teisel viis, kolmandal seitse,” ütles Nõva kooli direktor Virve Tauts. Nõva koolis käib 16 last ja on palgal kümme õpetajat. Õpetajaid on nii palju sellepärast, et Nõva on põhikool, kus 7.-9. klassis annavad tunde aineõpetajad, mitte klassiõpetajad nagu 1.-6. klassis.

Kõige madalam oli keskmine palk mullu Martna koolis – 1005 eurot. Veidi rohkem, 1022 eurot kuus said Haapsalu koolide õpetajad.

Täiskoormusega töötavate Läänemaa õpetajate kuupalk mullu oli keskmiselt 1110 eurot. Miinimum, mille täiskoormusega õpetaja pidi saama, oli 958 eurot. Jaanuarist on õpetajate miinimumpalk tuhat eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kysimus
6 aastat tagasi

Tahaks ka teada, kust tuleb see vahe, et riikliku statistika järgi saab Nõva õpetaja suurt palka, aga reaalsuses ju ei saa… Kas omavalitsusele eraldatud õpetajate palgafon läheb mõne ärimehe taskusse?

Töötasust
7 aastat tagasi

Lääne- Nigula vallas oli ka normkoormusega töötava õpataja palk 958€ miinus maksud. Kust küll tulevad sellised suured numbrid statistika jaoks?

xerxes
7 aastat tagasi

Soomes, kui koolis 16 last, kindlasti pole kuid 2-3 õpetajad. Varsti pannakse ka kahe õpetaja koolid kinni ja lapsed muujale kooli käima.