0

Haapsalus toimus festival “Osavaim Jalgpallur”

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

osavusjalgpall

Foto: erakogu

Haapsalus Wiedemanni Spordihoones võistlesid Läänemaa koolid jalgpalli osavusharjutustes. Tegemist on Eesti Jalgpalli Liidu poolt korraldatava "Osavaima Jalgpalluri" festivaliga.

Festivalil võistlevad kaks vanuserühma: 1-3.klass ja 4-5.klass. Võistkonda kuulub kuus noorsportlast, neli poissi ja kaks tüdrukut. Kokku tuleb võistkondadel sooritada kolm jalgpallialast ja head tehnikat nõudvat teatevõistlust. "Pallivedamise meistrid" on võistlus, kus jalgpallur läbib palliga slaalomi raja ja söödab siis mänguvahendi kaaslasele. "Täpsuskütid" on võistlus, kus 9 meetri kauguselt peavad jalgpallurid kordamööda palli võistkonna peale 12 korda väikesesse väravasse suunama-lööma. Ja kolmas võistlus "Turbo" on pallivedamisest, söötudest, löökidest koosnev harjutuste kombinatsioon. Paremad selguvad iga ala kohapunktide kokku liitmisel.

"Osavaim Jalgpallur" toimub juba seitsmendat aastat. Neist neljal esimesel aastal toimus festival kohe vabariigi finaalina Raplas, Sadolini Spordihoones. Kuid koolide iga aastaga üha tõusev huvi võistluse vastu pani korraldajad sundseisu. Viimased kolm aastat on korraldatud igas maakonnas eelvoorud. Eesti finaali, 30 parema hulka pääsemiseks peab kodumaakonnas jõudma kahe parema hulka. Seda küll 4-5.klasside arvestuses, sest noorematele vabariigi finaali ei toimu.

Ka vabariigi finaalides on meie koolidel hästi läinud. Lihula Gümnaasium on kahel aastal olnud selle võistlus parim. Kahel viimasel aastal on aga Haapsalu Põhikool olnud päris eesotsas.

Esimesel kahel aastal toimusid meie maakonna eelvoorud Lihula Spordihoones, sellel aastal esimest korda aga Haapsalus. Haapsalusse ürituse toomise üks eesmärke oli kindlasti ka see, et Haapsalu ümbruse koolid saaksid lähemale võistlema tulla. Esimesel korral aga lootus ei täitunud. Osales mitmete võistkondadega neli kooli: Haapsalu Linna Algkool, Lihula Gümnaasium, Vormsi Põhikool ja Kõmsi Algkool. Just kahe viimase kooli osalemisest on siiras rõõm.

Selle aasta 1-3.klasside arvestuses osalenud koolide esindused olid väga tublid. Õpetajate kaasaelamise ja õpetamise saatel sooritasid lapsed oma harjutused väga suure lusti ja rõõmuga. Tunti rõõmu huvitavate harjutuste tegemistest ja koos rõõmustati õnnestumiste üle.

Kõige osavamad olid nooremas vanusegrupis Haapsalu Linna Algkooli lapsed. Õpetajate Kadri Kaljuvere ja Laine Küttimi võistkonda kuulusid Sander Jaaska, Hendrik Soome, Morten Ristmägi, Samuel Saar, Luise Palu, Ida Orgla. Järgnesid Haapsalu Põhikool, Kõmsi Algkool ja Vormsi Põhikool.

Vanemas grupis, 4-5.klasside arvestuses kuulusid osalenud koolide esindustesse lapsed, kes juba mitmed aastad jalgpallitreeningutel käinud. Sellepärast võis siin näha juba ka väga head tehnikat ja soorituste kiirust. Siin võistlesid esikoha pärast Lihula Gümnaasium ja Haapsalu Linna Algkooli 5. klass. Pallivedamises olid kiiremad Lihula lapsed, täpsuslöökides aga omakorda linnalapsed.

Läänemaa eelvooru võitja selgitas viimane võistlus, "Turbo". Siin olid taas osavamad Haapsalu Linna Algkooli lapsed. Kahele paremale järgnes kolmandana Haapsalu Linna Algkooli 4.klass. Võitjad olid Sten Veski, Sander Soome, Rico Kalda, Trevor Uustalu, Mette Mirja Moumets, Riin-Rosanna Uusen, nende õpetajad olid Kadri Kaljuvere, Laine Küttim ja Treener Aavo Tomingas.

Kaks paremat kooli Haapsalu Linna Algkool ja Lihula Gümnaasium osalevad "Osavaima Jalgpalluri" finaalvõistlusel 06.aprillil Tallinnas, Eesti Jalgpalli Liidu sisehallis.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz