Vatla kooli veel kinni ei panda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vatla kooli hääletus Hanila volikogus

Hanila volikogu istung. URMAS LAURI

 

Hanila volikogu jäi Vatla kooli sulgemisel hätta, sest sulgemise poolt oli viis, vastu samuti viis volikoguliiget. Vallal on eelarve veel vastu võtmata ning kui kooli ei suleta, ei saa eelarvet koostada, ütles vallavanem Arno Peksar.

12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Leian
5 aastat tagasi

Kooli sulgemisega hukutatakse ka tõenäoliselt vana ja väärikas mõisa hoone mis seistes külmas ja niiskes lihtsalt laguneb ja kaua sinnagi aega siis läheb kui aknad puru visatakse. Praegu majal vähemalt mingigi hing sees.

Leian
5 aastat tagasi

Et vald oleks võinud ikka natuke rohkem panustada ka ümberkaudsetesse küladesse. Mitte ei suuna kogu raha oma kandi ehk virtsu suunda. Peale virtsu on ka vatlas inimesed.

Arno Peksar
5 aastat tagasi

Kahjuks pean tõdema, et Urmas Lauri tsiteerib mind täiesti valesti. Kooli mitte sulgemine ei takista eelarve vastuvõtmist. Ma ütlesin talle, et juhtus kõike halvem asi, kuna hääletus jäi viiki. Vallavalitsus peab eelarve koostama lähtuvalt volikogu otsusest. Kui kooli suleta, siis peab eelarves kajastuma 12 kuu kooli tegevuskulu raha, kui suletakse, siis ainult 8 kuu. Ehk millisel kujul läheb eelarve volikogusse otsustamiseks. Eilne volikogu istung toimuski sellepärast, et saada eelarve planeerimise osas selgust. Nüüd on ikkagi nii, et Vatla kooli saatus ja eelarve on märtsis ühel istungil, sest mõlema osas tuleb otsus langetada 1. aprilliks. Tolle 12 lapse piir valla arengukavasse… Loe rohkem »

aga
5 aastat tagasi

on ju kirjas, et kui õpilaste arv langeb alla 12 lapse, siis kool suletakse. Volikogule justkui teadmata selline lause. Kurb, aga sellest pole pääsu.

METSAWEND...
5 aastat tagasi

Parem öudne löpp kui löputa öudus…

Koolnu
5 aastat tagasi

Kaua seda koomas üritust vee peal hoitakse? Lõpp-kokkuvõttes on see nende laste piinamine – muudkui jõnksutavad edasi-tagasi. Ikka ei jätkunud mune volikogul, et see valus aga vajalik otsus ära teha. Ei ole see “enda huvide eest seismine”, vaid soovimatus poliitiline otsus teha enne sügist.

Mitte koolnu
5 aastat tagasi
Reply to  Koolnu

Kust otsast see laste piinamine on? Lapsed ei jõnksu midagi vaid saavad ilma bussiliikluseta turvaliselt koolis käia kuni see kinni pannakse.

Kuglimugli
5 aastat tagasi

Minul on küll kahju, et Hanila ja Lihula Läänemaalt Pärnu alla lähevad, üldse see haldusreform on väga imelik. Tõenäoliselt saame järgmise kitsministri …

Kama2
5 aastat tagasi

Eelarvet ei saa koostada kui kooli ei suleta??? Ikka uskumatult loll lause.

Kama2
5 aastat tagasi

Volikogu oleks pidanud ka ühinemisläbirääkimistel samamoodi oma valla huvide eest seisma.

kuli
5 aastat tagasi

Pärnu rikas, lubas raha juurde anda. Teevad üldse gümnaasiumi ja kõik Varblad, Koongad suunavad oma lapsed Vatlasse õppima.