Kiideva külaselts pani käima poeringibussi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Ridala ja Haapsalu ühinemine 020

Kiideva külaselts viib omakandi rahva kaks korda nädalas Parilasse poodi. URMAS LAURI

Tänasest pakub  Kiideva külaselts omakandi rahvale kullerteenust ehk viib soovijad  kaks korda nädalas Parila poodi.

Poeringid on esmaspäeval ja reedel marsruudil Kiideva-Tuuru-Puise (eelregistreerimine!) – Panga-Parila, ja kui on reisijaid, siis ka samamoodi tagasi. Mõlemal päeval saab poodi hommikul ja õhtul. Hommikul tahavad poes ära käia vanemad inimesed, õhtul töölkäijad, selgitas Kiideva külaseltsi juhatuse liige Sirli Olgo.

Esialgu tehakse poering kahe sõiduautoga: ühte juhib Olgo, teist seltsi juhatuse liige Mare Vahter. Tema pidas aastaid Panga külas poodi, kuid sulges jaanuari keskel kaupluse, sest praegune kauplusemaja koos spordihoonega lammutatakse ja ehitatakse uus hoone.

Kiideva bussijaamast läheb sõit lahti esmaspäeval ja reedel  kell 9.40 ja 16.40. Tuuru teeristis on buss viis minutit hiljem, kell 9.45 ja 16.45.

Panga bussijaama jõuab buss kell 10 ja 17. Parila kaupluse juurest tagasi sõidab buss kell 10.30 ja 17.30.

Pilet on 2 eurot, kes tahab koduukseni saada, peab veel ühe euro andma. Võimalusel saab tellida sõidu Haapsallu ja kaugemalegi, ütles Olgo.

„Eks aeg näita, kas on vaja päevas kaht ringi,” ütles Olgo. „Täna ei olnud õhtusel ringil ühtki sõitjat, hommikul rahvast oli.”

Ridala vald toetab külaseltsi kogukonnateenust rahaliselt.

Selts pakub ka koduteenust, kui keegi vajab tuge igapäevaeluga toimetulekuks. „Kas või kevadel aknapesu või kui on vaja, lõhume puid,” selgitas Olgo. „Tahame arenda, meil on saun ka, aga üks päev korraga.” 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vandaal
7 aastat tagasi

Ja hanget ei korraldatutki siis on korruptsiooni maik man!

Urmas Lauri
7 aastat tagasi

Arvamusele: Praeguseks on Haapsalu linna pindala poolest seega Pärnu ja Paide linna järel kolmandale kohale trügitud.
Vt ka: https://online.le.ee/2017/01/17/haldusreform-loob-eesti-linnade-pingerea-sassi/

Arvamus
7 aastat tagasi

Tegemist siis varsti Haapsalu eeslinnaga:) Ja kindlasti hakkab uus linnapea tegelema ka eeslinnadega ning muretsema nende inimeste heaolu pärast. Ilus on elada Haaspalus kus varsti oleme suurim linn Eestis ning inimesed on õnnelikud ja head,kus linnavõim hoolib omainimestest ning valimiskampaaniat saab teha kümnete kilomeetrite ulatuses!

Neo
7 aastat tagasi

Väga tublid! Mõtlevad ja tegutsevad, tugev kogukond. Võtke eeskuju.

no
7 aastat tagasi

täitsa kommunismus juba

Anonüümne
7 aastat tagasi

Uhke!