Lääne-Nigula vald tõstab lasteaiaõpetajate palka

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääne-Nigula volikogu Piirsalus 047

Lääne-Nigula volikogu võttis sel nädalal vastu eelarve mahus 5,5 miljonit eurot. Arhiiv

Tänavu alustab Lääne-Nigula vald Linnamäe kultuurisaali ehitust. 2017. aastal investeeritakse sinna 400 000 eurot, edaspidi veel teist sama palju. Kultuurisaali saab kasutada Oru kool, seal aulat ei ole, aga ka ümbruskonna rahvas. Linnamäe kultuurisaal on valla selle aasta suurim investeering.

160 000 euro eest remondib vald Taebla lasteaeda – korda tehakse raamatukogu, söögisaal, elektrikilp jm. Lasteaeda on remonditud mitmes etapis, tänavune on kolmas etapp. Päris korda lasteaed siiski ei saa. Taebla lasteaed on ka üks tulevase ühendvalla investeeringuobjekte.

100 000 euro eest remondib vald Risti lasteaeda – kavas on lasteaeda laiendada ja avada uus rühm.

„Kõik ülejäänud investeeringud on juba väiksemad,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Näiteks on kavas kohandada Taeblas asuv vallamaja uue ühendvalla vallamajaks – vahetatakse aknaid, arhiivi- ja kinoruumid ehitatakse ümber kabinettideks jm.

2017. aastal algavad Taebla uue põhikooli ehitamise ettevalmistustööd.

Tõuseb lasteaiaõpetajate, koolidirektorite, huvijuhtide ja pikapäevaõpetajate palk.

„Kui üldse midagi südame peal on, siis see, et lasteaiaõpetajate palka ei ole saanud tõsta kooliõpetaja palga miinimummäärani,” ütles Mikk Lõhmus.

Lasteaiapõetajate palk tõuseb Lääne-Nigula vallas 50 eurot. Kõrgema haridusega lasteaiaõpetaja hakkab saama kuus 875 eurot endise 825 asemel. Kooliõpetaja palga miinimummäär on 2017. aastal tuhat eurot.

Lääne-Nigula valla 2017. aasta eelarve maht on 5,5 miljonit eurot (paarisaja tuhande võrra suurem kui mullu). Vald investeerib aasta jooksul kokku 1,7 miljonit eurot. Laenu on võimalik võtta kuni 800 000 eurot. Kui palju tegelikult võetakse, selgub aasta jooksul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oo õudust
7 aastat tagasi

Kõigest 50 eurot ja kadedust ja õelust kui palju…

Vastuseks ???
7 aastat tagasi

Ristil magavad tõepoolest kasvatajad. Lapsele järele minnes on korduvalt selline asi juhtunud.

vastuseks
7 aastat tagasi
Reply to  Vastuseks ???

Kohapeal ei saanud sellest rääkida või? Siin peab kirjutama. Mitu korda see korduvalt on ja kas käite siis lapsel järel magamise ajal, hiilite sisse? Kodune olete?

:)
7 aastat tagasi

Mis selles halba on, kui õpetaja koos lastega lõuna ajal puhkab? Õhtul ongi siis energiat rohkem lastega toimetada ja silm ka särab.

???
7 aastat tagasi

Lõuna ajal magavad? Olen lasteaiaõpetaja ja mul ei ole tõesti võimalik lõuna ajal magada-kuuplaanid, tegevuste planeerimisel, päeviku täitmine, arengu analüüsid, lapsevanemate nõustamine, projektitega tegelemine jne jne
Tundub, et te pole väga kursis lasteaiaõpetaja tööga!?? ?

häbi
7 aastat tagasi

50eurot palgatõus, miinus maksud.Häbi on sellisest palgatõusust rääkida…..Ühtki noort ei motiveeri see lasteaiakasvatajaks õppima.

.
7 aastat tagasi
Reply to  häbi

nüüd ei tohi kasvataja viriseda, et pole saanud palgatõusu, linnuke kirjas, asi tehtud, lahe???

Vahel
7 aastat tagasi

tõesti tundub ,et lasteaiapersonal on üle makstud- kolmekümne lapse peale on 7-8 kasvatajat-tädi ,pooled lapsed veel puuduvad,lõuna ajal magavad ,õue ei viitsita lapsi viia. Lasteaedade tööreziim tuleks üle vaadata, sest lapsevanemad pole üldse rahul

vahel?
7 aastat tagasi
Reply to  Vahel

Kes need lapsevanemad on, kes volitasid teid enda nimel sõna võtma?

xerxes
7 aastat tagasi
Reply to  Vahel

“Lapsevanemad pole rahul”? Kas peaks olema igaühele lapsele üks kasvatajatädi?

Vastuseks Ellile
7 aastat tagasi

Kui arvate, et lasteaiaõpetajad saavad liiga head palga, palun minge lasteaeda tööle! Tegelikult, ärge minge-lapsed väärivad vaid parimat!!!

Täna
7 aastat tagasi

Asi pole hetkel palga suuruses! Kuid ootame ju kõik, et laps saab lasteaias ka õpet ja positiivseid kogemusi. Räägime ju lasteaiast mitte lastehoiust!!!

Elli
7 aastat tagasi

Õige muidugi tõsta lasteaiaõpetajate palka, sest muidu nad ei viitsi enam lasteaias lõunat magada- nagu see toimub iga päev Risti lasteaias!! No on ikka väsitav töö!!!