Vakra: automaksu ei tule

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

auto

Foto: arhiiv

 

Riigikogu liige, sotsiaaldemokraat Rainer Vakra kirjutab oma Facebooki seinal, et automaksu esialgu ei tule.

"Keskkonnakomisjoni esimehena toetan, et uute autode ja autode esmaregistreerimise puhul tuleb maksudega suunata elanikke loodussõbralike sõidukite suunas. Seega tuleb hetkel võtta aeg maha ja näidata uut poliitilist kultuuri ning lükata antud küsimus edasi. Teha korralik analüüs ja siis lähtuda juba keskkonna aspektidest," kirjutab Vakra.

Vakra sõnul on olemas ametlik kinnitus rahandusministeeriumist. "Autod võetakse homme välja. Põhjus on vajadus esitatud ettepanekute ja nendega arvestamise võimaluse analüüsiks, milleks paraku nüüd aega ei ole," kirjutab ta.

Teema juurde tullakse põhjalikumalt tagasi 2017. aasta 1. kvartali jooksul.

Uus valitsus plaanis mootorsõidukite pealt ühekordset registreerimistasu küsima hakata juba järgmisel aastal, ilmselt suvekuudel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ekaterina
7 aastat tagasi

!

saag
7 aastat tagasi

Põhjust rõõmustamiseks tegelikult pole, sest kui automaksu ei tule, tuleb mõni muu maks. Raha on ju vaja inimeste käest kuidagi kätte saada.

kunn
7 aastat tagasi

Automaksu ei tule praegu, aga järgmisel aastal tuleb.
Samuti ei tule sel aastal illegaalselt smugeldatud pagulasi, aga tulevad järgmisel aastal.