Uue valitsuse plaan: automaksu tuleb hakata maksma ka omanikuvahetuse korral

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

auto

Foto: arhiiv

Kui algselt plaanis uus võimuliit kehtestada autodele esmaregistreerimisel riigilõivu, siis nüüdseks on jõutud kavani maksustada 2017. aasta juulist ka omanikuvahetust, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Maks on sõltuvuses auto heitgaaside hulgast ehk CO2 näitjast (g/kg), selle puudumisel mootori võimsusest (kW), tutvustas rahandusministeerium esmaspäeval.

"Mootorsõidukite registreerimise tasu tuleb kõikidele sõidukitele, välja arvatud enam kui 3500 kilogrammise massiga veokid, bussid ja traktorid," rääkis rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov pressibriifingul. Seda hakkab riik arvestama riigilõivu diferentseerides ning see puudutab kõiki registreerimisi ja ka omanikuvahetusi.

Algsete uue võimuliidu plaanidega võrreldes on baas laiem, ent seeläbi on ka määrad madalamad, rääkis Jegorov.

Vaata tabelit mootorsõidukite registreerimistasu kujunemise kohta ERR-i portaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
veel
7 aastat tagasi

üks kont anti koertele puremiseks!!!!!!Küsige valitsuselt parem miks ei kehtestata VÕÕRASTELE raskeveokitele maks nagu mujal???Kindel koht kust riik RAHA saaks.

Mart
7 aastat tagasi
Reply to  veel

Ära pläma.

Kodanik
7 aastat tagasi

Ise te tahtsite Rõivasest lahti saada. Mida te nüüd veel vingute.

Ma arvan
7 aastat tagasi

, et enamus kommenteerijaid siin on ajukääbikud ja nende IQ on sama mis sifkal.
Aga edu tegemistes.

Tige+kala
7 aastat tagasi
Reply to  Ma arvan

Kalkun ka arvas

Tige+kala
7 aastat tagasi

Ega siin pole muud valikut -pätierakond tuleb sundlikvideerida -pätid valitsuses , madalamale langeda ei saa . Alles simsonikana lisas iga nurga peal kuidas maksutõusud tuleb tagasi pöörata , nüüd vait kui kult rukkis .

õige
7 aastat tagasi

kel auto järel vajadust pole võibki rattaga sõita või siis jala käia.Astmelist tulumaksu te ei taha,automaksu ei taha-no öelge,kus see raha siis võtta.Kirume,et Soomes olles nutame ja maksame.Aga ikkagi keegi sealt ära ei tule ja sellepärast nälga ei sure,e neid makse maksab.

Anonüümne
7 aastat tagasi
Reply to  õige

riigil polegi rahapuudust, liiga palju arutut raiskamis on lihtsalt. selle asemel, et järjest uusi makse kehtestada, oleks arukam raha laristamine lõpetada. inimesed maksavad oma sissetulekust valdava enamiku maksudena (otsesed mis palgas ja kaudsed kaupadelt ja teenustelt) ja riigil on ikka veel vähe
meenub muinasjutt vägevast vähist ja ahnest naisest.

xerxes
7 aastat tagasi

Järgmine mõtte, automaksu igale aastale. Soomes nii kaua kui mäletan, nii on olnud. Maksad ja nutad.

saag
7 aastat tagasi
Reply to  xerxes

Sõidad rattaga ja naerad.

süsimust iroonia
7 aastat tagasi

Autojuht põline rikas, neid võib ju veel rohkem koorida. Nagu kartuleid 😀

jenkem
7 aastat tagasi

andeks, kuid vahet ei ole mis kw masinal on ja palju keegi suudab kütet osta, aga asi on selles põhimõttes et konkreetne seaduslik vargus toimub.

See ei ole normaalne, kas keegi viib selle võimu põhja?? millal putin oma väed sisse toob?

konn
7 aastat tagasi
Reply to  jenkem

Vaata esialgu mõtled küll, et Putin päästab ja hakkad nagu kuninga kass elama, aga võta näpust. Venemaal kehtib välismaalt toodud autodele topelt tollimaks, mis hinnatakse auto keskmise hinna järgi ja lisatakse täpselt sama palju hinnale veel otsa, kui palju auto maksab. Seepärast ongi läänest toodud autod Venemaal eriliselt kirved ja näiteks piiriala elanikud ostavad autod Eestist. Iga kolmas Petseris sõitev auto kannab Eesti numbrimärki. Samas Venemaal toodetud autodele tollimaks ei kehti ja neid lääne autotootjate tehaseid on seal palju.

saag
7 aastat tagasi

Ei pea ju poes käimiseks 100-150 kW elukat ostma. Rikastes riikides sõidetakse väikest “punnidega”, kuid meie autoparki vaadates tundub nagu oleks igal teisel isiklik naftapuurauk.

Mart
7 aastat tagasi
Reply to  saag

Sa sõida siis oma skoodapunniga edasi.

Agu
7 aastat tagasi
Reply to  saag

vikese rahva eripära vist, elan muldonnis, aga auto peab suur ja kallis olema 😀

irwq
7 aastat tagasi

No kusikurotid – kelkige nüüd veel oma kõva viletsusega – aferistide ja pättide punt