Tuleõnnetustes on kümne kuuga hukkunud 30 inimest, Läänemaal üks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tulekahju Haapsalus

2. jaanuari hommikul puhkes Haapsalus tulekahju, kus hukkus inimene. Foto Arvo Tarmula

Tänavu kümne kuu jooksul on tulekahjudes elu kaotanud kokku 30 inimest, selgub päästeameti statistikast. Läänemaal on tuli võtnud ühe inimelu.

Selle aasta esimene kümne kuu jooksul on juhtunud kokku 26 inimelu nõudnud tuleõnnetust, neist ühes hukkus korraga kolm ja kahes kaks inimest, teatas BNS-ile päästeamet. Oktoobris hukkus tules kolm inimest, septembris üks. Eelmise aasta oktoobri lõpu seisuga oli 35 tulekahjus oma elu kaotanud 42 inimest.

Läänemaa seni ainus inimelu nõudnud tulekahju oli selle aasta esimestel päevadel Haapsalus ja tules hukkus vanem mees.

Kümne kuu jooksul aset leidnud 30 tulesurmast leidis 29 aset eluhoones. 13 inimest ehk 43 protsenti tuleõnnetustes elu kaotanutest hukkus suitsetamisest alguse saanud tulekahjudes. Neist omakorda seitse suitsetasid magamisasemel või tugitoolis. Elektriseadmetest või –paigaldisest alguse saanud tulekahjudes hukkus seitse ja kütteseadmetest alguse saanud tulekahjudes kuus inimest.

14 inimest hukkus hoones, kus puudus suitsuandur ja kolm inimest hoones, kus suitsuandur küll oli majapidamises, aga see oli kas laest alla võetud või ilma toiteallikata. Seega enam kui pooltel tules hukkunud inimestel ei olnud kodus suitsuandurit kas üldse või ei olnud see töökorras. Neli inimest hukkusid hoonetes, kus oli nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandur, mis hakkas ka tööle, kuid elusid päästa ei suutnud.

11 inimest ehk 37 protsenti tules hukkunutest olid vanemad kui 60-aastased. Tänavu on tulekahjus hukkunud ka kolm last. Viiel hukkunud inimesel oli teadaolevalt vaimne või füüsiline puue, mistõttu ta vajas toimetulekul kõrvalist abi. Alkoholi- või narkojoobes oli esialgsetel andmetel 20 ehk 67 protsenti tules hukkunud täiskasvanutest.

Septembri lõpu seisuga oli tulekahjudes vigastada saanud 75 inimest. Inimesed said vigastada eelkõige tulekahjudes, mis said alguse hooletust suitsetamisest, elektrist või lahtise tule kasutamisest. Möödunud aasta samal perioodil oli tulekahjudes vigastatuid 60.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments