Veeõnnetustes on tänavu elu kaotanud 43 inimest, Läänemaal kolm

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

päästeamet

Oktoobri lõpu seisuga on veeõnnetustes elu kaotanud kokku 43 inimest, selgub päästeameti statistikast. Läänemaal on uppunud kolm inimest.

Tänavu oktoobris uppus päästeameti andmetel kaks inimest, kokku on aasta esimese kümne kuu jooksul veeõnnetustes elu kaotanud 43 inimest, edastas päästeamet. Möödunud aastal kaotas sama ajavahemiku jooksul veeõnnetustes elu 35 inimest.

Läänemaal jäi 10. jaanuari öösel kadunuks 66aastane Kasari jõele kalastama läinud mees, kes hommikul leiti läbi jää vajunud mehe surnukeha. Juuni lõpus oli mereõnnetus Voosi kurgus, kus uppus kaks ametikohuseid täitnud piirivalvurit. Augustis leiti Vormsi rannikult paar nädalat varem Hiiuma lähedal jahilt vette kukkunud Soome purjetaja surnukeha.     

Tänavu veeõnnetustes elu kaotanud inimestes uppus 13 järvedesse ja paisjärvedesse, seitse inimest uppus jõgedes ja seitse tiikides ning neli inimest uppus kraavidesse. Peale looduslike veekogude uppus neli inimest kodus vannis.

Teadaolevalt tegeles seitse inimest enne uppumist kalastamisega, seitse suplemisega ning kuus inimest uppusid pärast juhuslikult veekogust möödumist ja sinna kukkumist. Alkoholi- või narkojoobes oli teadaolevalt 19 inimest ehk 4 protsenti veeõnnetustes elu kaotanutest.

Päästeameti andmetel on tänavust uppunute arvu mõjutanud pigem niinimetatud külma perioodi õnnetused ehk siis kalameestega juhtunud õnnetused, libastumised ning uppumised pärast juhuslikku möödumist veekogust.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments