Sukles: Haapsalu ei suuda rohkem pagulasi vastu võtta

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

sukles yhinemisest tarmula

Haapsalu linnapea Urmas Sukles teatas sotsiaalministeeriumile, et ei ole suuteline uutele ümberpaigutatavale piisavat teenust osutama. 
Foto: Arvo Tarmula

 

Haapsalu ei ole valmis ega suuteline lisaks praeguseks vastu võetud kolmele pagulasperele uutele ümberpaigutatavatele osutama vajalikku ja piisavat teenust.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles kirjutas neljapäeval sotsiaalministeeriumile, et ümberpaigutamise programmi raames on Haapsalu linn sel aastal vastu võtnud kolm väikeste lastega rahvusvahelise kaitse saajate peret.

"Töö rahvusvaheliste kaitse saajate toetamisel on kohalikule omavalitsusele uudne. Head praktikad, mida kasutada, on Eestis olematud, ja seega on lõimumisprotsess väga ressursikulukas nii tugiisikutele, lasteaia kasvatajatele kui ka asjassepuutuvatele ametnikele," kirjutas Sukles.

"Lähiajal keskendume lasteaia õpetajatele lisateadmiste ja õppe andmisele, laste kooliks ettevalmistamisele ja meie põhihariduskoolide ettevalmistamisele võõrkeelsete laste vastuvõtmisel. Jätkub nii töö perede igapäeva toimetuleku tagamisel kui ka vastavalt vajadusele täiendava psühholoogilise toe vahendamisel," märkis linnapea ja lisas, et praegu ei ole Haapsalu linn valmis ja suuteline uutele ümberpaigutatavatele osutama vajalikku ja piisavat teenust.

Reedel eraldas sotsiaalministeerium Haapsalule 15 000 eurot toetust septembris saabunud pagulaste vastuvõtmiseks. Toetus ühe ümberpaigutatava vastuvõtmiseks on 3000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pgula
7 aastat tagasi

Suudab küll. Vähemalt 10 kmpl veel uuel aastal

Hardi
7 aastat tagasi

Tubli, Sukles! Kustas võiks küll enam oma ajusid rakendada.

Gagarin
7 aastat tagasi

seda pole küll vaja karta et pabulased töö turul konkureerima hakkavad
Lihtsalt laiskvorstid…konkurentsitult

huumoritalu
7 aastat tagasi

pressib lihtsalt pappi välja ja toidab hysteeriat

Kustas
7 aastat tagasi

Läänemaal on siiski palju muid paiku kui Haapsalu. Milleks selline arvamus, et ainult Haapsalu on ainuke koht, kuhu sõjapõgenikke vastu võtta ja integreerida kohalikku kogukonda? Ma arvan, et iga omavalitsus leiab tühja korteri, remonti vajava maamaja jne, kuhu inimesed paigutada, kes siis edaspidi hakkavad vallale tulu tooma läbi oma tegevuse ja maksulaekumise. Niikaua kui meil on neid eesti rahva reetureid, kes üle Soome lahe laevadega vurtsivad oma nn heade töökohtade ja perede lagunemise nimel, nii kaua tuleb meil neid pagulasi sisse tuua, sest ka nemad hakkavad tulevikus välistööjõule edaspidi pensioni maksma.

Arvos
7 aastat tagasi
Reply to  Kustas

” kes siis edaspidi hakkavad vallale tulu tooma läbi oma tegevuse ja maksulaekumise.”

Andke armu! Tule mõistusele!!!

.........
7 aastat tagasi

Aasta tagasi oli jutt, et Haapsalu ja Ridala ei võta mitteühtegi pagulasperet, nüüdseks on juba kolm peret! Linn on väike, töökohti napib! Usu veel mida lubatakse!

Tubli Sukles
7 aastat tagasi

Las me elada rahus veel selles väikses ilusas linnas, kuni seda on antud.

Arvos
7 aastat tagasi
Reply to  Tubli Sukles

Muidugi. Iga roju oma koju!

.
7 aastat tagasi

Lasteaias on õpetajad, seda võiks linnapea teada.

..
7 aastat tagasi
Reply to  .

…”Lähiajalkeskendume lasteaia õpetajatele lisateadmiste ja …” Linnapea teab, kellest ta räägib 🙂

Gagarin
7 aastat tagasi

nunnumeeter on laes

lühisõna
7 aastat tagasi

ülemererootsimaale