0

Riigikogu valmistub tõstma käibemaksukohuslasena registreerimise piirmäära

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kroonid-eurod

Riigikogu võttis menetlusse valitsuse 12. septembril algatatud käibemaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu, mis tõstab käibemaksukohuslasena registreerimise piirmäära 16 000 eurolt 40 000 eurole.

Eelnõuga tõstetakse maksustatava käibe piirmäära, mille ületades tekib ettevõtlusega tegeleval isikul kohustus end registreerida käibemaksukohustuslasena ning täiendada kaupade nimekirja, millele rakendatakse käibemaksuarvestuses erikorda – pöördmaksustamist, vahendas riigikogu pressiteenistus.

Meetme eesmärk on vähendada ettevõtjate halduskoormust. Isikud, kelle maksustatav käive aasta algusest arvates ei ületa piirmäära, ei ole kohustatud end registreerima käibemaksukohustuslasena. Isikud, kes ei ole registreeritud käibemaksukohustuslasena ei pea pidama käibemaksuarvestust ega esitama käibedeklaratsioone, seega nende halduskoormus on väiksem kui käibemaksukohustuslastel. Juhtivkomisjoniks määrati rahanduskomisjon.

Kehtiva korra kohaselt rakendatakse pöördmaksustamist kinnisasjale, mille võõrandamisel on maksukohustuslasel valikuvõimalus kauba maksustamiseks, metallijäätmetele, väärismetallile ja väärismetalli sisaldavale metallimaterjalile.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Benchmade
Benchmade

Ehk saame sellega ettevõtluse lõpuks ometi ära lõpetada muidu nagu pind tagumikus!

wpDiscuz