Läänemaa esindus läheb maanteeameti peadirektori jutule

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Neeme Suur

Lääne maavanem Neeme Suur tahab täpselt teada, mis Haapsalu liiklusregistribüroost saab. Foto: arhiiv

Homme lõunal kohtuvad Lääne maavanem Neeme Suur, ühistranspordi vaneminspektor Alar Tõnisson, LOVL esindaja ja Koit Klimberg omanimelisest autokoolist maanteeameti peadirektor Priit Saukiga.

„Küsisin maanteeametist infot Haapsalu büroo kohta – kui palju teenuseid nad osutavad, kui palju riigilõivu teenivad jms,“ selgitas Suur.
Vastust nendele küsimustele maanteeamet alles koostab. „Aga nad pakkusid kohe välja aja kohtumiseks, mille ma ka muidugi tänuga vastu võtsin. Vastust päringule ootan sellegipoolest,“ ütles Suur.

Läänemaa delegatsiooni külaskäik maanteeametisse on kantud ameti reformist, mis kaotab mitmed bürood. Suur rääkis, et Läänemaa oma on olnud lahtioleku mõttes pisut erandlik büroo. „Meie liiklusregistribüroo on käinud ka Hiiumaal teenuseid osutamas. Ehk siis olukorda, et mõnel päeval mõnda toimingut teha ei saa, kuna mehed on Hiiumaal, me juba tunneme ja saame hakkama,“ seletas Suur.

Küll aga muudaks olukord, kus Haapsalus ei oleks võimalik eksameid vastu võtta, oluliselt autokoolide ja ka sõiduõppe olukorda. „Autokool on kool, mida käiakse muu elu – kas kooli või töö kõrvalt. Kui Haapsalus enam eksamit ei sõideta, nihkub ka õppesõit sinna keskkonda, kus eksamit vastu võetakse. Maanteeameti kava eksamite koondamiseks suurtesse keskustesse on küllaltki radikaalne ja mõjutab otseselt riigi pakutavate teenuste kättesaadavust maakonnas,“ rõhutas Suur.

Maanteeamet teatas suve hakul, et tulevast aastast ei saa Haapsalus anda enam sõidueksamit, sest amet soovib, et eksameid antakse pingelise liiklusega linnades.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vandaal
7 aastat tagasi

Kui maanteametile meelehead pakkuda pole siis on mõttetu käik nagu superbussist kogeda võisime vähemalt mingi autonäituse külastus välismaal läänemaa kulul siis on käigul jumet!

Põhulõug
7 aastat tagasi

See linnu nimega põhulõug võttis siin sõna sellel teemal. Oleks, tuleks ja peaks värske ning julge pilguga, oli tema sõnum.

maakas
7 aastat tagasi

AH nii siis,peale Tallinna on kõik kolkad,niimoodi siis tehakse seda kiidetud haldusreformi,et rahvale kõik teenused kätte saadavamaks teha.!Tule taevas appi,no oleme ikka endale lollid valitsejad valinud!!!

Kustas
7 aastat tagasi

Arvan, et sõiduõpetuse teooriaosa oleks võimalik õppida kas autokoolis või iseseisvalt, nagu seda tehakse ka tavakoolis kas õppides koolis või individuaalõppes eraõpetajaga. Tähtis on tulemus ehk õppeaine omandamine, mida näitab eksam, mida oleks võimalik sooritada selleks ettenähtud ruumis või väljaspool seda ID kaardiga vastavasse keskkonda sisse logides ning ettenähtud aja jooksul eksamit sooritades. Seda rakendavad ka paljud kõrgkoolid, mul endal on samuti see kogemus olemas kuidas ID kaardiga eksamit teha. Mis puudutab sõidueksamit, siis seda saaks teha ainult ühes kohas – Tallinnas. Olen ise juba ligi 40 aastat juhilubade omanik, aga ma ei ole siiani harjunud Tallinna liiklusega ja tunnen… Loe rohkem »

bla
7 aastat tagasi
Reply to  Kustas

Te räägite ju iseendale vastu siin – sõidate ringi 40 aastat ja pole siiamaani TLN liiklusega harjunud, ma loen siit välja seda, et te lihtsalt liiklete tallinnas üliharva (ei ole võimalik mitte harjuda 40 a regulaarselt liigeldes), seega kuulute ise ka nende paljude hulka, kellele ei ole vaja “karastuda” eksamit tehes, kuna 90% ajast kärutade kuskil “külas” ringi nagu enamus neid inimesi kes elavad väljaspool Tallinna. Isegi juhul kui eksam tehakse suures linnas, siis minnakse maale tagasi ja käiakse kord aastas ainult suures liikluses, on see harjumatu. Selles mõttes õige nõue maavanemalt, et näha kas reaalselt ka see büroo siin… Loe rohkem »

tallinlane
7 aastat tagasi

haapsalu on nii väike,mis asja sinna vaja on,tallinn on 100 km kaugusel,haapsalased saavad tallinnas oma auto sõidud ja eksamid siin tehtud.nagu nii vuratakse siia tallinna tõõle,suisa iga päev ,vot nii käivad asjad.siin eestimaal,kes ütles,et eestimaa ei ole väike.haapsalu suhtes,tegi riik väga õigesti,haapsalu inimesed on tallinnaga väga harjunud,tehku oma toimetused siin ära,väikses maa kolkas haapsalus,las puhkavad ,HAAPSALU ON KUURORT LINN,SEAL TOHIB AINULT PUHATA JA MÕNULEDA

...
7 aastat tagasi

Suured sõnad

...
7 aastat tagasi

Saare nali või tõsi ka?Haapsalustki tehtagu siis kiiremini suurlinn valmis.

Volli,+saarlane
7 aastat tagasi

Meil, Saaremaa pealinnas Kuressaares, käivad kiired ehitustööd, et viia liiklus Kuressaares selliseks, et sobiks liikluseksami andmiseks.