Turvalisuse nõukogu ootab infot ohukohtade kohta

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Maakondlik turvalisuse nõukogu palub läänemaalaste kaasabi, et välja selgitada, millised murekohad häirivad inimeste arvates nende turvalisusetunnet.

Ohukohtade kaardistamiseks on loodud online küsitlus, millele saab vasta 1. septembrini. Küsitlusest saadud info põhjal tehakse kokkuvõte, mis aitab kohalikel omavalitsustel olukorda ohutuse ja tervise aspektist analüüsida ning planeerida tegevusi elanike turvalisuse tagamiseks.

Ohukohad võivad olla nii puudulikult hooldatud spordi- või mänguväljakud, turvamata ujumiskohad, valesti planeeritud haljastus, lahtised koerad, hooletu parkimine, õueala märkide puudumine, lagunevad hooned, katkised teed, avatud kommunikatsioonisüsteemid aga ka näiteks tegevusetute noorte kogunemiskohad, alkoholi kuritarvitamine (kuritarvitamise paigad) jms.

Vigastuste ja mürgistuste tekkimise peamine põhjus on inimeste riskiv, liiklusohtlik ja vägivaldne käitumine, alkoholi liigtarvitamine, ohutusnõuete eiramine ning vähene turvavahendite kasutamine. Samuti elu- ja töökeskkonnast tulenevad ohud nagu näiteks ebasoodsad elamistingimused, halb mänguväljakute ja teede olukord, töötingimuste ja töövahendite ebaturvalisus.

Maakondlik turvalisuse nõukogu saab korraldada eri teemadel teabepäevi, korraldada koolitusi, koostada teemakohaseid teavitusi ja käitumisjuhiseid ohuolukorras tegutsemiseks ning anda neist teada meedia kaudu või postitades personaalselt.

Otsetee küsitluse juurde asub: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScauUCAwlcXxwAkc4PZLV1vj6Rj9JVKHs5W5sJXboXVyYCZ6Q/viewform. Link küsitlusele on üleval ka Läänemaa portaalis www.laanemaa.ee ja Lääne maavalitsuse kodulehel.

Liivi Ollino

Lääne maavalitsuse avalike suhete juht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments