Turvafirma apsaka tõttu ei pääsenud Aafrika randa

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ameerika autod Krahviaias (arvo tarmula)
Ameerika autode laager Krahviaias. Foto: Arvo Tarmula

Reede õhtul tabas mitmeid Haapsalu elanikke ja külalisi halb üllatus, kui neil ei õnnestunud pääseda Aafrika rannas asuvale mänguväljakule.

Nädalavahetusel oli Haapsalu Ameerika autode päralt. Kui tavapäraselt on festivali külaliste tarvis rajatav telkla olnud Krahviaias, siis sel aastal ei olnud sinna soojatorustiku rekonstrueerimise tõttu võimalik nii palju telke mahutada, kui vaja olnuks. Seega leidis linn, et sobiv lähim koht telkla jaoks on promenaadil Aafrika ranna juures olev haljasala.

Linna avalike suhete spetsialisti Tõnu Parbuse sõnul oli tingimus, et telkla võib promenaadi pargis olla, kuid mänguväljak peab olema avatud ning vabalt kasutatav. „Juhtum, kui mänguväljakule kodanikke ei lubatud, oli meile teadaolevalt ainukordne ning selle põhjustas ilmselt Meeskond Security OÜ sisene kommunikatsioonihäire,” lisas Parbus.

Parbus kinnitas, et ürituse ajal pääses mänguväljakule linnuvaatlustorni poolt ning kui linna esindajad mänguväljaku avaliku kasutamise võimalust kontrollimas käisid, seal probleeme ei täheldatud. Linn suhtles Parbuse sõnul ka turvafirma esindajatega, kes probleemile väga kiiresti reageerisid.

Ürituse korraldusmeeskonna liikme Moonika Vahari sõnul oli korraldajail kõik linnavalitsusega kooskõlastatud ning kuigi mänguväljak oli ürituse territoorium, siis inimesed, kes sinna lastega mängima minna tahtsid, sinna ka ilma piletita lubati.

Muid kaebusi linnavalitsusele nädalavahetusel toimunud sündmuse kohta ei saabunud. Politseile möödus autoderohke nädalavahetus Haapsalus rahulikult. „Üllatavalt vaikselt,” ütles Haapsalu politseijaoskonna patrullitalituse juht Tarmo Tomson. „Ausaltöelda nii vähest tegevust pole enne Ameerika autode ajal olnud – väljakutseid nendega seoses polnud, käitusid viisakalt,” lisas ta.

Tomsoni sõnul pandi Ameerika autode festivali ajal puhuma 721 autojuhti, kellest ükski polnud joobes. Paar juhti puhus alla 0,2 promilli, mis liiklusseaduse järgi pole karistatav. „Ka neil oli kohe võtta kaine juht, kes rooli istus,” selgitas Tomson.

Politsei kontrollis autojuhtide kainust ka esmaspäeva hommikul, mil puhutati ligi 270 juhti. Ühtegi roolijoodikut ei tabatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
7 aastat tagasi

Tivoli töötajad olid purjus. Tore tivoli kül.

teadja
7 aastat tagasi

Loen neid kommentaare ja saan aru,enamus kommenteerijatest on Ajunihkega.

ehh
7 aastat tagasi

lastele oli ju Tivoli avatud, palju õnne 😀
seoses üritusega oli avatud ka lasteala batuudiga ning Haapsalus peaks ikka rohkem mäguväljakuid olema, kui üks Aafrika rannas…virisemiseks ei ole põhjust? Päikest kõigile lastele ja lapsevanematele! kohtumiseni Aafrika ranna mänguväljakul 😉

Kiizuke Auh
7 aastat tagasi

Kui kohutav lugu!

Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

Ainult see võõrriigi lippude liputamine ei kõlba kusagile. 39ndal liputati ka ja mis sellest välja tuli? 60-aastane orjaaeg…

rotipoeg
7 aastat tagasi
Reply to  Eesti+Vabaks

jobu

rotipoeg
7 aastat tagasi

Kes tahavad igavat ja vaikset elu elada koligu Paliverre. Haapsalu on ja jääb kuurortlinnaks kus käib suveti suur melu.

Kusjuures, paljud külastajad-osalejad teadsid, et Haapsalus on mündipesula aga tutkit – mingi tittede karnevali pärast oli pool Rannarootsi parklat koos pesulaga suletud kui avalikuse eees ei virisenud keegi, ei ei saa autot pesta. Aga kui teine tittede liivakast Afrika rannas kinni oli siis oli suur hala.

x
7 aastat tagasi

Teie kõik kes olete kirjutanud, olete kas hullud või haiged!?

Anonüümne
7 aastat tagasi
Reply to  x

Agu ei ole hull ega haige – ta on sarkastiline. vanadus on selline värk, et rõõm kaob hingest.

Vanamees
7 aastat tagasi

Amerika hullus,kõik tahaks suured ja rikkad! Vähemalt rikkuse paistet.

vana mees
7 aastat tagasi

Vanad naised tuleks ära keelata!??

Bingo
7 aastat tagasi

Selle võiks tulevikus koos Nõukogude nostalgia päevaga korraldada. Nimetuseks “Külma sõja nostalgia”