Läänemaa JK Haapsalu alistas FC Zenit Tallinna 8:0

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa JK Haapsalu 8:0 FC Zenit Tallinn
Läänemaa JK Haapsalu 8:0 FC Zenit Tallinn. Foto: Oliver Tsupsman

Läänemaa JK Haapsalu alistas eile 101-pealise kodupubliku silme all FC Zenit Tallinna 8:0!

Tegu oli läänlaste esimese mänguga Haapsalu linnastaadioni peaväljakul ning päikesepaistelisel pärastlõunal oli staadionile kogunenud palju jalgpallihuvilisi.

Liigatabelis oli Läänemaa enne mängu 12 punktiga neljandal ning Zenit 6 punktiga kaheksandal kohal. Läänemaa oli löönud 14 väravat ning endale lüüa lasknud 4, mis oli liiga paremuselt teine näitaja Raplamaa JK järel ning Zenit oli löönud 20 ning lasknud koguni 21.

Pallivaldamise ohjad haaras varakult Läänemaa ning 12. minutil kandis mängupilt ka vilja. Keskpoolkaitsja Talis Tamm leidis karistusala äärelt ründaja Dmitri Maksimovi, kes möödus ühest kaitsjast ning seejärel saatis palli värava alla nurka – 1:0.

Koheselt oli Zenitil ka kaks väga head võimalust, kuid kunagine FC Flora Haapsalu kasvandik Silver Hunt raiskas need võimalused.

Teisel pool oli kaks head võimalus ääreründaja Andres Proosvälil, kelle üks löök napilt postist mööda veeres ning teine postipõrkest otsaauti läks.

Avavärava autor Maksimov oleks pidanud läänlased 2:0 juhtima viima, kui Talis Tamm andis paremalt äärelt ideaalse tsenderduse ning noor ründaja viielt meetrilt pallist mööda lõi. Teisel korral ründaja aga ei eksinud, kui esimese poolaja lõpuminutitel Andres Proosvälja madala tsenderduse paarilt meetrilt väravasse lõi.

Teisel poolajal jätkus sarnane mängupilt esimesele, kus peamiselt valdasid palli läänlasd ning Zenit ründas peamiselt pikkade pallidega liini taha.

58. minutil lõi õnnega pooleks oma hooaja esimese värava poolkaitsja Leonid Bragin, kui Zeniti kaitsemängija puhastas palli otse vastu Braginit, mille abil viimane väravavahiga üks-ühele pääses ning sealt juba palli värava alla nurka saatis – 3:0.

Kaks minutit hiljem viis Läänemaa 4:0 kauglöögiga juhtima Martin Salf, kelle jaoks oli tegu hooaja kümnenda väravaga kõikides võistlussarjades.

64. mänguminutil realiseeris peaga soliidse rünnaku Talis Tamm. Vasakult äärelt mängiti liini taha Leonid Bragin, kes tsenderdusega 22-aastase Tamme karistusalas üles leidis – 5:0.

73. minutil viis kodumeeskonna 6:0 juhtima vahetusest sekkunud 16-aastane Karmo Einmann, kui teisel katsel Salfi söödu paarilt meetrilt väravasse lõi.

8 minutit hiljem oli taas jaol Einmann, kui Talis Tamm Artur Matto suurepärasest söödust kaitseliini taha pääses ning Tamm omakasupüüdmatult palli kõrvale veeretas, kust juba Einmann palli tühja väravasse sai veeretada – 7:0.

Mängu viimase rünnakuga vormistati ka mängu lõppskoor. Vahetusest sekkunud Kaarel Koel leidis tsenderdusega üles teise vahetusest sekkunud mängija, 15-aastase Morten Saare, kes vabalt palli peaga väravasse saatis – Läänemaa JK Haapsalu 8:0 FC Zenit Tallinn.

Võit liigatabelis suuri muudatusi sisse ei toonud. Läänemaa JK Haapsalu jätkab 15 punktiga III liiga lääne tsooni tabelis neljandal kohal. Sama palju punkte on ka Pärnu JK Vaprusel ja Raplamaa JK-l, kellest viimasel ka üks mäng vähem peetud. Liigatabelit juhib 21 punktiga FC Nõmme United II, kes eile õhtul 5:3 Raplamaa JK alistas. FC Zenit Tallinn jätkab kaheksandal kohal.

Läänemaa JK Haapsalu koosseis: Hendrik Siht, Aare Avila, Jako Kariste, Bert Rotberg, Rivo Reinsalu, Leonid Bragin, Kristo Enn, Talis Tamm, Andres Proosväli, Martin Salf, Dmitri Maksimov. Vahetusest sekkusid Kaarel Koel, Artur Matto, Karmo Einmann, Kris-Sten Toom ja Morten Saar.

Läänemaa JK Haapsalu järgmine liigamäng leiab aset tulevasel laupäeval kell 18 kui taaskord Haapsalu linnastaadionil võõrustatakse Pakri SK Alexelat, kellega ka hooaja eel Haapsalu kunstmuruväljakul sõpruskohtumine maha peeti. Seal võidutsesid läänlased 3:2.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments