Rannarootsi muuseumi neljapäevamemmed said Riguldi vokimeistri voki

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Täna andis eestirootslane Göte Brunberg Rannarootsi muuseumi neljapäevamemmedele üle ligi sada aastat vana voki.

Oma perekonna voki, mis Eestist lahkumisel Rootsi kaasa võeti, kinkis muuseumile Riguldist pärist Ingvald Dyrbergi poeg Rein. Voki on valmistanud enne II ilmasõda Tuksis elanud vokimeister Johan Klingberg.

Göte Brunbergi sõnul võib voki vanus olla 95 aastat, sest 1921. aastal abiellusid Ingvaldi vanemad ja ilmselt oli vokk pruudile pulmakingiks.

Rannarootsi muuseumi direktori Ülo Kalm ütles, et muuseumi neljapäevamemmesid seni auga teeninud vokk oli päevi näinud,  mistõttu olid nad kingituse üle väga õnnelikud.

Tuksi vokimeister Johan Klingberg, keda kohalikus murdes nimetati "rockdislarn" ehk vokitisler, oli ümbruskonna üks tuntumaid vokivalmistajaid ja tema tehtud vokke leidus paljudes Riguldi kandi majapidamistes.

Rannarootsi muuseumi peavarahoidja Anu Raagmaa ütles, et kuna muuseumi kogudes on juba mitu Klingbergi valmistatud vokki, saavad nüüd muuseumisse jõdnud vokki neljapäevamemmed vabalt kasutada. 

Fotod Arvo Tarmula ja erakogu

Rannarootsi vokk. Tarmula1 Rannarootsi vokk. Tarmula2 Rannarootsi vokk. Tarmula3 Rannarootsi vokk. Tarmula4 Rannarootsi vokk1 Vokimeister Vokimeister1

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments