Urmas Sukles: Ridala nõudmistega ei tohiks olla mingit probleemi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ühinemiskoosolek Urmas Sukles Arvo TarmulaHaapsalu linn ja Ridala vald hakkavad teineteise soove arutama, töö toimub komisjonides. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles liitumise eeltingimusteks olevaid Ridala valla tingimusi kommenteerides, et ei näe nendega arvestamisel mingit takistust.

Ridala valda esindav ühinemisläbirääkimiste juhtivkomisjon tõi eelmisel nädalal lauale terve rea eeltingimusi, millega arvestamist kahe omavalitsuse liitumisel nõutakse.

Näiteks soovitakse teede hooldamise mahu säilimist praegusel tasemel, tolmuvabasid teid koolibussidele ja seltsimajade jäämist munitsipaalomandusse. Aga samuti viie aasta pikkust lepingut Lepatriinu Mängumaa lastehoiuga ja Ridala põhikooli säilimist. Ridala uus võim soovib ka Uuemõisa algkooli säilitamist senisel kujul ega taha enam selle kasvatamist põhikooliks.

„See, et Ridala on teinud palju ettepanekuid, ei ole ju halb. Need ettepanekud arutatakse läbi komisjonides ja mina ei näe küll praegu mingit takistust, et need ka arvesse saavad võetud,“ ütles Sukles.

Haapsalu linna poolt on aga kindlasti peamiste punktidena fookuses põhikooli, algkooli ja muusikakooli remont, Tallinna maantee linna läbiva osa rekonstrueerimine ning ka teised linna tänavad.

„Minu arvamus on, et peaksime kokku leppima üldised põhimõtted ning mitte laskuma liialt peensustesse ja objektidesse, sest 2017. aasta valimiste järel peab olema uuel valitud volikogul ja valitsusel piisavat otsustamisruumi,“ lisas Sukles.

Liialt peensustesse laskumise eest hoiatas läbirääkijaid esimesel kohtumisel ka riigi poolt määratud ühinemiskonsultant Kersten Kattai.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Vvvv
7 aastat tagasi

mis rahva küsitlus,Peetris ütles ju ühel koosolekul kohe välja,et rahva arvamus ei loe midagi meie otsustame ja nii ka on!

Öeldakse veel, et
7 aastat tagasi

Las koerad hauguvad, karavan läheb edasi. Kahjuks on rahvas olnud ja jääb koerte rolli. Keegi ei hakka inimeste käest küsima, sest see teeks otsustajatele asja keeruliseks. Küll aga ei mõista, et miks rahvas korduvalt valib neid samu, kes haledalt lubavad ja valetavad. Ju on rahval nii lühike mälu, tõesti suva või on lihtsalt rumal ja usub ikka seda, mida “kõrgemalt” öeldakse.

varesvaakkatuselt
7 aastat tagasi

Peensustesse ei lasku,vaid teeme jämedakoeliselt,nii et keegi arugi ei saa.Rahvahääletust ei tule ,ja paljugi,mis sai lubatud.

Rotalia
7 aastat tagasi

Kuidas jäävad lood võlgade/laenude klattimisega? Kas Ridala hakkab liitumisel neid maksma? Tehke avalik pressikonverents, kus rahvas saab küsimusi küsida. Ja liitumiskõneluste lõpuks ka rahvaküsitlus, nii Haapsalus kui ka Ridalas ja seal võiks olla vajadusel 2 küsimust, seda juhul kui esimesele tuleb positiivne vastus: 1. Kas oled oma linna/valla liitumise poolt. 2 Kellega sooviksid sa liituda (vastusevalikud).

öeldakse
7 aastat tagasi
Reply to  Rotalia

et üks loll võib rohkem küsida , kui sada tarka vastata

Ahhoi!
7 aastat tagasi

No mis sa Sukles räägid? Täna ei ole enam 1.aprill. Need linna prioriteedid olid ju sinu lubadused juba üleeelmiste ja eelmiste valimiste eel. Kas sinu kohta kehtib see, et mees annab sõna ja mees võtab sõna. Naljakoht on linna tänavad, milliseid pole sa juba oma teise valimisperioodi jooksul linna eelarvest suutnud ühtegi tänavat korda teha. Ma ei räägi ristmikust, milleks riik andis raha Kuidas teised väikelinnad suudavad, aga Haapsalu ei suuda? Kui nii kindlalt väita linna prioriteetidest, siis on ka selge, et Ridala seni kasutamata reservidest jääb ka väheseks..

Kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  Ahhoi!

Ei tea kuidas selle nõudmisega jääb, et Suklest ja tema jüngreid kusagil eesotsas ei näeks?

leo
7 aastat tagasi

lubasid Ridala mehed enne valimisi põhikooli aga nüüd juba enam ei luba?
Mis mehed need sellised on?