Kahtlustus: Savisaar varjas Šveitsi pangas ligi 200 000 eurot

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Edgar Savisaare pressikonverents. Tallinn 2015.09.23

Edgar Savisaar. Foto arhiiv

Riigiprokuratuuri kinnitusel on nad jõudnud Keskerakonna liidri ja Tallinna ametist kõrvaldatud linnapea Edgar Savisaare kriminaalasja uurimisega lõpusirgele, muuhulgas sai Savisaar kahtlustuse Šveitsi pangas ligi 200 000 euro varjamises, millest enamuse päritolu on ebaseaduslik.

„Oleme jõudnud kohtueelse menetluse lõpufaasi. Kaitsepolitsei edastab lähiajal kriminaalasja materjalid prokuratuuri. Seejärel valmistub prokuratuur kriminaalasja materjalide tutvustamiseks kaitsjatele, kes saavad siis tutvuda kõigi kriminaalmenetluse käigus kogutud materjalidega, esitada omapoolsed seisukohad ja taotlused ning pärast seda koostab prokuratuur süüdistusakti,“ rääkis juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus.

Teisipäeval esitati Edgar Savisaarele kahtlustus suures ulatuses keelatud annetuse vastuvõtmises MTÜ-le Eesti Keskerakond. MTÜ-le Eesti Keskerakond kui juriidilisele isikule esitati eile kahtlustus keelatud annetuse vastuvõtmises suures ulatuses. Keelatud annetuse kahtlustus on seotud ühe uuritava altkäemaksu episoodiga.

Samuti esitati teisipäeval Edgar Savisaarele kahtlustus suures ulatuses rahapesus. Kahtlustuse järgi varjas Savisaar ühes Šveitsi pangas ligi 192 000 eurot, millest ligi 174 000 kasutas ta eesmärgiga varjata vara ebaseaduslikku päritolu ja tegelikku omanikku. Rahapesu puudutava episoodi uurimist alustati 2011. aastal ning see liideti nüüd altkäemaksude võtmist puudutava kriminaalasja juurde.

Seega on Edgar Savisaarele nüüdseks esitatud kahtlustus neljas altkäemaksu võtmise episoodis, suures ulatuses rahapesus ning Keskerakonnale suures ulatuses keelatud annetuse vastuvõtmises, märkis riigiprokuratuur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
DOKTOR
8 aastat tagasi

nii haige mees peab viidama läbivaatusele
ja hoitama väga rangete meetmetega tervete inimeste eest!

vajaks uurimist
8 aastat tagasi

Huvitav on see et miks Siim Kallas, Mart Laari, Urmas Sukles, Koit Uusi, Tallinna sadama, WEB fondi kelmused on kõik ilusti kalavi alla lükataud.

?
8 aastat tagasi

see on hea küsimus!

läänlane
8 aastat tagasi

Täiesti sama meelt. Lisaks veel Autorollo ja muud sullerid.

to roheline lint
8 aastat tagasi

varsti saate kuivikuid rinnas kanda ja hilisemalt suurele juhile pakikesi saata trellitatud vaatega kongi

roheline lint
8 aastat tagasi

kahtlustus kahtlustuse otsa,päris kahtlane kahtlustamine-kahtlustan