Galerii: peaminister väisas Haapsalu põhikooli

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 17

Täna hommikul täpselt kell 10.10 astus Eesti vabariigi peaminister Taavi Rõivas Haapsalu põhikooli peauksest sisse. „Kõik käib täpselt minuti pealt, ei mingit kõrvalekallet,” selgitas Rõivase erakonnakaaslane Tõnu Parbus.

Rõivas suundus otsejoones võimlasse, kus teda ootasid tippvehklejad Katrina Lehis, Sten Priinits, Nikolai Novosjolov ja Nelli Paju ning vehklemistreener Helen Nelis-Naukas. Lehis ja Priinits pidasid omavahel näidismatši.

Nelis-Naukas tutvustas Rõivale põgusalt võimlat ja olmetingimusi. Vehklemistreener rääkis, et koolivõimla ei vasta vehklemissaali tingimustele. „Pikkust on vähe, puuduvad metallrajad ja peale selle on kõik amortiseerunud,” rääkis Nelis-Naukas. Peaministrile näidati ka tagaruume, kus klubi oma varustust hoiab.

Võimlas tuli jutuks ka uue vehklemishalli ehitus ja maksumus. Haapsalu linnapea Urmas Sukles rääkis, et orienteeruv maksumus jääb 1,2 miljoni euro kanti. „Kopp lüüakse maasse hiljemalt aprilliks, sügiseks on vehklemishall valmis,” jätkas Sukles.

Rõivas rääkis, et Haapsalul on suur tõenäosus saada riigilt 350 000 eurot toetust vehklemishalli sisustamiseks. „Selle kohta tuleb teha ikka eelarvetaotlus, sest kuskilt kapist ministeerium seda raha välja ei võta,” sõnas Rõivas. Ta jätkas, et Haapsalu peab nüüd järjekindlalt seda asja ajama ja pidevalt meelde tuletama, et see hall on Haapsalu jaoks väga oluline.

Pärast kohtumist vehklejate ja linnapeaga avas Rõivas kõnega noorte karjääriinfomessi „Oma rada”.

Fotod: Arvo Tarmula

taavi rõivas HPs1 taavi rõivas HPs2 taavi rõivas HPs3 taavi rõivas HPs4 taavi rõivas HPs5 taavi rõivas HPs6 taavi rõivas HPs7 taavi rõivas HPs8 taavi rõivas HPs9 taavi rõivas HPs10 taavi rõivas HPs11 taavi rõivas HPs12 taavi rõivas HPs13 taavi rõivas HPs14 taavi rõivas HPs15 taavi rõivas HPs16 taavi rõivas HPs17

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arvaja
8 aastat tagasi

Kui mina oleks peaminister, siis teeksin järelduse, et häid vehklejaid saab treenida ka minimaalsetes tingimustses. Siiani on ju seda tehtud ja tulemused on suurepärased. Ehk siis, milleks seda halli vaja kui saab ilma. Linnakodanikuna arvan, et muidugi on hea kui luuakse häid tingimusi treenimiseks. Teine mõte aga on see, et võiks olla ka sisehall rulatajatele ja ratturitele kes tikke teha soovivad. Kõik noored ei vehkle ega mängi korvpalli näiteks.

No
8 aastat tagasi
Reply to  arvaja

see vehklemishalli jutt ei ole päris tõde. Spordikeskuse uude osasse tuleb eelkõige põhikoolile uus võimla koos abiruumidega. Üks osa sellest saab olema kohandatud vehklemistreeninguteks. Peaministrilt palutakse raha mitte ehituseks vaid vehklemisvarustuse muretsemiseks. Valimislubaduses on kirjas vehklemishall ja lubadusi tuleb täita 🙂

DIANA
8 aastat tagasi

Väga Tore.

Ruts
8 aastat tagasi

Ja nagu ikka Luik tööl ei ole. Kondavad Taaviga Haapsaluvahel.

...
8 aastat tagasi

Ühel pildil 5 meest seisavad käed rinnal vaheliti nagu , kas uskuda neid?

poliitik
8 aastat tagasi
Reply to  ...

pole vaja…