0

Frankofooniakuu toob Haapsallu Prantsuse muusika ja kino

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Arsonists_brass_trio_5 Arfi Brass Trio The Arsonists. Foto erakogu

Märtsis peetava frankofooniakuu juhatab Haapsalus sisse džässikontsert, kuid lisaks sellele saab näha nii Prantsuse filme kui ka mekkida prantsusepäraseid roogi.

Prantsuse kultuuri tutvustava frankofooniafestivai üritused jõuavad Haapsallu teist aastat.

Esmaspäeva õhtul astub Haapsalu kultuurikeskuse lavale Arfi Brass Trio The Arsonists Prantsusmaalt. Kolme muusiku: trompetimängija Guillaume Grenardi, tromboonimängija Olivier Bosti ning alt- ja baritonsaksofonist Eric Vagnoni kõrval astuvad lühikeste performance etteastetega üles videokunstnik Jérôme Lopez ja koomik Damien Grange.

Kahel reedel näeb linnavalitsuse all, innovatsioonikeskuses Innokas Prantsuse filme – üks neist vaid paar aastat vana, teine aga kinoklassikasse kuuluv. 11. märtsi õhtul linastub 2013. aasta film „Jappeloup”, mis räägib samanimelisest hobusest, kes 1988. aastal tuli takistussõidu olümpiavõitjaks.

18. märtsil linastuv 1964. aasta film „L’homme de Rio” räägib mehe, naise ja ühe kuju värvikatest seiklustest.

Filme, sedapuhku küll Prantsuse multifilme näidatakse 14. märtsi päeval ka Haapsalu noortekeskuses Wiedemanni tänaval. 18. märtsil tutvustab aga Krista Kumberg sealsamas koomikseid.  

Prantsuse köögist inspireeritud menüüd pakub rahvusvahelisel Prantsuse gastronoomia päeval, 21. märtsil FraMare restoran Bergfeldt. Ülemaailmse Prantsuse gurmeeürituse „Goût de France/Good France” raames osaleb  enam kui 1000 maailma restorani.

Frankofooniafestivali raames mängitakse sotsiaalmajas koos käivas kaardimänguklubis prantsuse kaardimängu belote.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Pikkukarhu
Pikkukarhu

Haapsalus on hea

wpDiscuz