0

Neli Lõuna-Läänemaa JK jalgpallitüdrukut Eesti koondise huviorbiidis

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

marjaana Kuldsaar ja Katrin Kaarna

Marjana Kuldsaar ja Eesti koondise treener Katrin Kaarna. ERAKOGU

Käesolev aasta on väga lootusrikkalt alanud Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis harjutavaile tütarlastele. Napi kahe kuu jooksul on neli jalgpallitüdrukut saanud kutse osaleda Eesti noortekoondise treeningkogunemistel.

Neidude U15 koondise treeningutel käisid Marjana Kuldsaar, Gertu Küttmann ja Maria Reks. Neist esimene osales ka teisel U15 kogunemsel ja sai kutse kolmandale Eesti neidude U15 treeningule. See tähendab ühtlasi seda, et Marjana Kuldsaar on lähedal Eesti noortekoondise lõplikku valikusse jõudmisele.

Marjana Kuldsaar on Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis treeninud viis aastat. Ta on töökas ja sihikindel noorsportlane, väga intelligentne. Eesti naiste ja tütarlaste koondiste treener Katrin Kaarna ütles: „Marjaana haarab kõike lennult, on väga tark mängija, saab kõigest aru, mida nõutakse. Ka teised koondise kogunemisel osalenud Lõuna-Läänemaa JK tüdrukud paistsid positiivselt silma. Ka nende jaoks ei ole veel midagi lukus.”

Ka neidude U16 treeningkogunemisele kustusti üks meie klubi jalgpallineiu. Karita Üksvärav saab oma oskusi näidata 27. veebruaril Eesti U16 noortekoondise laagris. Karita on oma koduklubis treeninud viis aastat ja paistab silma suure töötahte ja kohusetundega.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis alustati tütarlaste treeningutega 2008. aastal. Selle aja sisse on mahtunud Eesti meistrivõistlustelt võidetud pronksmedal, kaks neljandat ja kaks viiendat kohta.

Lihula gümnaasium, mille õpilased suuresti klubi tütarlaste võistkonna moodustavad, on läbi aegade oma kooli eest mängides võitnud Eesti koolispordi liidu meistrivõistlustelt ühe meistritiitli ja viis kahvatumat värvi medalit. Noortekoondisse on jõudnud kaks klubi mängijat Avely Kuldsalu ja Sandra Pärnpuu, erinevate koondiste treeningutel on osalenud 12 tütarlast. Praegu on 50 poisi kõrval treenimas 20 tüdrukut.

Praegune olukord on aga selline, et ühes vanusegrupis ei ole klubil võimalik Eesti meistrivõistlusteks laste vähesuse tõttu täisvõistkonda kokku saada. Tüdrukutel on võimalik Eesti meistrivõistlusteks liituda Raplamaa jalgpallikooli või Tallinna Kalevi võistkonnaga. Seda võimalust ka noorsportlasedkasutavad.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz