Sotsiaaldemokraatide volikogu koguneb Haapsallu haldusreformi arutama

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Urve Palo. Foto: Urmas Lauri

Sotsid Piirsalus 068
Riigikogu liige, endine minister Urve Palo. URMAS LAURI

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu on täna koos Haapsalus, et käsitleda põhjalikult haldusreformiga seotud küsimusi.
 
"Sotsiaaldemokraadid toetavad kavatsust viia 2017. aastal läbi haldusterritoriaalne reform. Aga lisaks  seaduseelnõu projektis käsitletule tuleb leida lahendus ka teistele haldusreformi olulistele külgedele. Ilma selleta ei ole võimalik saavutada reformi peamist eesmärki ja tõsta omavalitsuste võimekust," ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Kajar Lember.
 
Lemberi sõnul on praegune  haldusreformi seaduse eelnõu suunatud eelkõige omavalitsuste ühinemise, liitumise ja liitmise protsessi kirjeldamisele ning reguleerimisele. "Peame oluliseks sätestada vastavalt koalitsioonilepingus kokkulepitule omavalitsuste rahastamine pärast haldusreformi rakendumist. Samuti tuleb seadusega ära määratleda ka see, kuidas on uutes omavalitsustes tagatud sisemine demokraatia ja omavalitsuste vaheline koostöö," lisas Lember.

Sotsiaaldemokraatide volikogu koosolek algab kell 12 Haapsalu kultuurikeskuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
partorg
8 aastat tagasi

Kuskilt on uduselt meelde jäänud lugu, kuidas kibedal põllutööde ajal sõitnud seltsimehed ministeeriumist oma mustade Volgadega isiklikult vaatama, kuda asi edeneb. Näinud ühe põllu peal seismas traktorit või kombaini, mille alt tolknesid masinisti jalad. Varuosade pideva puuduse tõttu lagunesid massinad õite tihti ja siis tuli see rauahunnik välioludes kasvõi läbi ussi emmi natukesekski liikuma saada.
Patseerisid siis lipsustatud saksad ligi ja hakanud “tarka panema”. Küsiti palju lolle küsimusi saagi jm kohta jne. Lõpuks pugenud tulivihane mees masina alt välja ja käratanud: “Mul ei ole aega teid ükshaaval persse saata! Minge kõik korraga!!” ja kadunud samasse tagasi.