Tänasest tõusevad kütuse, alkoholi ja praamipiletite hinnad

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Bensiini hind 012

Nii alkoholi kui ka kütuse aktsiisimäärad on tänasest kõrgemad, kirjutab ERR-i uudisteportaal. Alkoholi puhul tõuseb aktsiisimäär 15 protsenti ning kütuse aktsiis tõuseb 10 protsenti. See mõjutab bensiiniliitri hinda tänase maailmaturu hinna juures umbes viie sendi võrra, vahendasid ERR-i teleuudised.

Diisli ja kerge kütteõli aktsiisimäär tõuseb 14 protsenti ning seetõttu tõuseb diiselkütuse liitrihind umbes seitsme sendi võrra. Tänavu tõuseb ka tubakaaktsiis, mis hakkab kehtima alates 1. juunist. Aktsiisimäärade tõusu mõjul kasvavad riigieelarve loodetavad tulud sel aastal kokku ligikaudu 111 miljoni euro võrra.

Tänasest tõusevad piletihinnad Saaremaa ja Hiiumaa paevlaevade liinidel. Kuivastu-Virtsu, Rohuküla-Heltermaa ja Sõru-Triigi liinidel tõusevad piletihinnad keskmiselt 14 protsenti. Saare-elanikele jääb endiselt kehtima 50-protsendine soodustus.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments