Valitsus kütuseaktsiisi langetama veel ei hakka

BNS

Tanklate tabloodelt praegu vastu vaatavaid kütusehindu pole Eestis varem nähtud. Foto: Malle-Liisa Raigla
Tanklate tabloodelt praegu vastu vaatavaid kütusehindu pole Eestis varem nähtud. Foto: Malle-Liisa Raigla

Riigikogu esimehe Jüri Ratase sõnul arutas valitsus esmaspäeval kütuseaktsiisi langetamist, kuid kokkulepet ei sündinud.

Ratas ütles BNS-ile, et uusi arenguid aktsiiliangetamise osas pole. Reformierakondlasest riigikogu liige Jürgen Ligi sõnas aga BNS-ile, et valitsus tegeleb hetkel mitme erineva kriisiga ning täiendavat rahastust vajavad hädasti nii riigikaitse kui ka sotsiaalhoolekanne, seetõttu pole aktsiisi langetamine mõttekas.

Ligi kordas ka reformierakonna varasemaid seisukohti, mille järgi pole kütuseaktsiisi täiendav langetamine mõistlik teguviis, sest see ei lahenda hinnatõusuga seonduvaid probleeme.

Keskerakond on aga üritanud aktsiisilangetust läbi viia, mistõttu valitsevad koalitsioonis lahkhelid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
heldur
2 aastat tagasi

Mina arvan,et selle aktsiisi langetamine oleks mõtetu. Esiteks diisli puhul oleks võit 5senti,KUI PALJU see aitaks 2eurise liitrihinna juures??? Langetada km??, aga olete mõelnud kuskohast riigi raha tulema peaks?? Tahate õhutõrjet,arstiabi,õpetajatele palka,päästjatele, sõjaväelastele,pensione??. Miljon ja natuke peale inimest peab seda kõike ülal pidama ,elada tahate nagu vanad euroopa riigid,heaolu jne:…..mõistetav, aga siis tulebki maksta,me ei saa muud moodi, saage aru -inimesed.

Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  heldur

Aga kui mul on tõsine töömasin mis võtab päevas 200 -300 liitrit . Kõik ei liigu ainult passatite või pemmidega .

heldur
2 aastat tagasi
Reply to  Sass S

Mul on töömasinad ,mis võtavad päevas 400-500 liitrit,aga ma ei vingu.

lõuna.....++++++
2 aastat tagasi

Mitte valitsus,vaid valitsuse üks pool ei ole nõus maksu langetama.

See
2 aastat tagasi

pole mingi valitsus kes oma rahvast ei hooli.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

Huvitav oleks teada, kui nafta hind oleks homsest null dollarit barreli eest ehk ilma rahata ehk tasuta, siis kui palju Eestis bensiini hind tõuseks? Vastata pole vaja, aga tõuseks raudselt!

Vladimir Mutin
2 aastat tagasi

Wärrrrddjaaad

K.s
2 aastat tagasi

Viimane aeg oleks see kremlimeelne valitsus langetada…Venemaalt naftat ja gaasi ostes ja sedasama körgete aktsiisidega maksustades teevad nad ju ka meid, tarbijaid, putinlaste rahastajaks…