Kooseluseaduse alternatiivina pakuti välja paarkonna seadus

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

mart helmeEKRE juht Mart Helme ütles, et erakond ei toeta ka alternatiivset paarkonnaseadust, sest see on konkreetselt teatud seksuaalorientatsioonile pühendatud eelnõu.

Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid on olukorras, kus nad ei suuda kooseluseaduse rakendusseaduse vastuvõtmiseks praegu vajalikku 51 häält leida, mistõttu otsitakse parlamendis alternatiivseid lahendusi. Kooseluseaduse tühistamise ja kohandamise kõrval on kolmanda variandina laual ka paarkonna seadus, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Riigikogu õiguskomisjoni liikme ja keskerakondlase Toomas Vitsuti sõnul Keskerakond kooseluseaduse rakendusseadusele ühtegi häält ei anna, küll aga ei välista ta toetuse andmist paarkonna seadusele.

Raivo Aeg IRL-ist ütles, et ka temale meeldib paarkonna seadus rohkem, kuid võib tekkida õiguslik probleem, sest kooseluseadus on juba vastu võetud ja kooselusid ka registreeritud.

EKRE ei toeta kooseluseaduse alternatiivina ka paarkonna seadust ja erakonna esimehe Mart Helme sõnul on see väga kitsalt teatud seksuaalorientatsioonile pühendatud eelnõu. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
paariaseadus
8 aastat tagasi

vanasõna ütleb, “pane seale selga mida tahad, siga jääb ikka seaks”