Talisurfi MM võib Haapsalu asemel kuskil mujal toimuda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jääsurf Tõnis Kask, Kalev Alliveer, Tennisberg (Arvo Tarmula)
Talisurfivõistluste üks korraldajaist Tõnis Kask, kiirus- ja kursisõidu spets, viimase 25 MM-i kogemusega Kalev Allikveer ja liuväljameister Arne Tennisberg käisid Haapslu oludega tutvumas 19. jaanuaril. Praeguseks on jääolud aga nii kehvad, et Haapsalus võistlusi ilmselt pidada ei saa. Foto: Arvo Tarmula.

Laupäeval ja pühapäeval Väiksel viigil ja Eeslahel toimuma pidanud talisurfi Eesti meistrivõistluste esimene etapp ning terveks järgmiseks nädalaks plaanitud maailmameistrivõistlused kolitakse ilmselt kas Pärnu või Võrtsjärvele.

„Täna tuleb otsus, kus võistlused toimivad,“ ütles Tõnis Kask Eesti purjelaualiidust. „Haapsalus ja Pärnus oleme oludega juba tutvunud, enne õhtut läheme veel Võrtsjärve äärde,“ ütles Kask täna päratslõunal Lääne Elule. Kask lausus, et Haapsalus on jääolud nii kehvad, et selle tõttu kaalutaksegi võistluste mujale kolimist.

Slaalomit kavatseti sõita Väikesel viigil ja lohe kursisõit pidi toimuma Haapsalu Eeslahel. Võistluskeskus plaaniti Promenaadi Hotelli.

Talisurfi maailmameistrivõistlused – WISSA 2016 toimuvad 8.-13. veebruaril. Eesti korraldab MM-i juba viiendat korda, kaks korda on MM toiumunud Haapsalus. Tänavusele Mmile on osalema on oodata ligi sada võistlejat 15 riigist.

Talisurfi spordiala on sündinud Eestis. 1976 konstrueeris „Eesti Energia“ purjespordientusiast Jüri Plisnik koos Jaak Kaldjärve ja Tõnu Toomaraga omale talvised sõiduriistad ja hakkasid omavahel võistlema. Nii sündis talisurfi esimene võistlusklass – purisuusk.

Möödunud 40 aastaga on purisuusk ise ja kogu ala palju muutunud. Lisandunud on tiiva ja lohe võistlusklass ning purisuusa kõrvale on tekkinud erinevad kelgud, vastavalt siis kursisõidu või slaalomi distsipliini tarbeks. Rahvusvahelisi talisurfi tiitlivõistlusi peetakse alates 1980ndast aastast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Haapsalus toimuma pidanud talisurfi MM kolitakse Võrtsjärvele | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] otsitigi võistluste korraldamiseks sobivamate jääoludega kohta, kirjutas Lääne Elu […]