Haapsalus peetakse talisurfi MM

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

purjesuusa klassÜks talisulfi distsipliinidest on purjesuusatamine. Foto: Eesti purjelaualiit

Tuleva aasta 8.-13. veebruaril peetakse talisurfi maailmameistrivõistlused Haapsalu tagalahel.

2016 maailmameistrivõistlused peetakse kolmes klassis, kusjuures iga klass võistleb kahes kuni kolmes distsipliinis. Osalema on oodata ligi sada võistlejat 15 riigist.

Eesti parimatest talisurfaritest on stardis slaalomi spetsialist ja valitsev Eesti meister Lehar Jürimäe. Osaleda on lubanud ka kiirus- ja kursisõidu spets Kalev Allikveer. Allikveer on osalenud 25 maailmameistrivõistlustel. Eesti lohesurfareid esindab mullune Eesti meister Madis Kallas.

Talisurfi spordiala on sündinud Eestis. 1976 konstrueeris „Eesti Energia” purjespordientusiast Jüri Plisnik koos Jaak Kaldjärve ja Tõnu Toomaraga omale talvised sõiduriistad ja hakkasid omavahel võistlema. Nii sündis talisurfi esimene võistlusklass – purisuusk.

Viimase 40 aastaga on purisuusk ise ja kogu ala palju muutunud. Lisandunud on tiiva ja lohe 
võistlusklass ning purisuusa kõrvale on tekkinud erinevad kelgud, vastavalt kursisõidu või slaalomi distsipliini tarbeks. Rahvusvahelisi talisurfi tiitlivõistlusi peetakse alates 1980ndast aastast.

Eesti korraldab MM-i viiendat korda. Haapsalus on maailmameistrivõistlused kolmandat korda.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments