0

Kultuuriminister kohtus Haapsalus sporditegelastega

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Muuseumigala Haapsalus

Kultuuriminister Indrek Saar kohtus läinud reedel Haapsalus kohaliku spordirahvaga. ARVO TARMULA

Läinud reedel Haapsalus muuseumide aastakonverentsil osalenud kultuuriministril Indrek Saarel oli põgus kohtumine kohaliku spordirahvaga.

Kohtumisel osales kokku kümmekond inimest: Haapsalu aselinnapea Liina Põld, Läänela juhid, treenerid, kehalise kasvatuse õpetajad, sordibaaside esindaja, Palivere tervisekeskuse edendaja Mati Kallemets jt, nimetas spordiliidu Läänela peasekretär Ülle Lass.  

Kõneks võeti vehklemishalli ehitamine ja tervisekeskuste programmi taastamine, treenerite tasustamine jm küsimused. Vehklemishalli kohta ütles minister Saar, et see tuli liiga äkki päevakorda ja riigieelarves sellega arvestatud ei ole.

Palivere tervise- ja puhkekompleksi on arendatud tervisekeskuste programmist, mis aga mõne aasta eest lõppes. Paljud maakonnad soovivad selle taastamist. Sellest programmist on Palivere keskus saanud näiteks raha valgustatud raja tegemiseks. Kas programm taastatakse, Saar öelda ei osanud.

„Midagi väga head ei kuulnud, kõik on lahtine,” ütles Läänela president Ailar Ladva. „Treenerite tasustamisest jäi mõru maik.” Riik suurendas treenerite palgaraha, aga treenerite arv on 10-15% kasvanud, nii et palka nad juurde ikkagi ei saa.

 „Tundub, et spordiga on ta kursis, teeb ise ka sporti,” ütles Lass lisades, et Saar on riigikogu meeskonnaga Haapsaluski korvpallivõistlusel käinud.

Ministril oli muuseumikonverentsi kõrval 1,5 tundi vaba aega ja Saare erakonnakaaslane maavanem Neeme Suur sisustas selle sporditeemaga.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz