Mart Helme lahkumist riigikogust nõuab üle 20 000 inimese

BNS

Siseminister Mart Helme (EKRE). Arvo Tarmula
Mart Helme (EKRE). Arvo Tarmula

Rahvaalgatusele Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) poliitiku Mart Helme riigikogust lahkuma sundimiseks oli kolmapäeva pärastlõunaks allkirja andnud üle 20 000 inimese.

„Mart Helme on teada tuntud oma liigjulge suuvärgi poolest, mis annab soovida,” seisab petitsioonis „Mart Helme riigikogust välja!”. “Üha rohkem ja rohkem leiab üks riigikogu liige, et täiesti normaalne ja tavapärane on teiste inimeste avalik ja labane solvamine. Me kõik mäletame, kuidas mõne aja eest Helme sõimas peaminister Kaja Kallast bipolaarseks.”

„Hiljutises väljaütlemises seoses Ukraina sõjapõgenikega on aga piir käes. Mida inimene endale lubab!!?? Mart Helme sõnad olid järgnevad: „Ukrainast tassitakse meile sisse nakkushaigusi, mille kohta me oleme arvanud, et neid Eestis enam ei saa kunagi olla.” Need naised, noored naised, me ei tea, mida nad siin tegema hakkavad,” jätkas Helme. „Võib-olla sajad tuhanded naised nendest hakkavad prostitutsiooniga tegelema. Kes võtab mürki ja ütleb, et see nii ei lähe?””

Rahvaalgatuses nõutakse Mart Helmelt parlamendisaadiku staatuse võtmist, kuid riigikogu liikme staatuse seaduse järgi pole sel ettepanekul perspektiivi.

Riigikogu liikme volitused lõpevad enne tähtaega tema asumisega mõnda teise riigiametisse; teda süüdi mõistva kohtuotsuse jõustumisega; tema tagasiastumisega käesoleva seadusega ettenähtud korras; kui riigikohus on otsustanud, et ta on kestvalt võimetu oma ülesandeid täitma ning tema surma korral.

Riigikogu aseesimees Hanno Pevkur on öelnud, et vastuse Mart Helme riigikogust lahkumiseks peavad andma Mart Helme ja EKRE.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
44 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
refid
1 aasta tagasi

nõudsid ühinemist vene föderatsiooniga

Taas
1 aasta tagasi

üks vale väljamöeldud. Hoia Jumal Eestit, meie kodumaad…

Läänlane
1 aasta tagasi

Võiks küll pensile ära minna, hakkab mehel ilmnema esimesi seniiilsuse märke kahjuks.

See
1 aasta tagasi
Reply to  Läänlane

puhta jama.

Pluuto
1 aasta tagasi

Rahvasaadikul on õigus avaldada oma mõte . Kui see kellelegi ei meeldi-kus on kisa! Kriitika on alati hea.kuigi see erineb praegusest karjamõttest.
Hea kui ükski on erineva mõttega ja julgeb selle avaldada.Mõelge ise -kas ikka on vale arvamus?
Väiksesse riiki trügib selline mass! Kus on töökohad-kui oma rahvalegi pole?Mõelge!

Mati Põdra
1 aasta tagasi
Reply to  Pluuto

Miks te valetate? Töötukassa veebileht lausa kubiseb töökuulutustest, lehekülgede viisi. Aga – olge te lahked! – ei kõlba, sotsiaaltoetuste eest poe taga bocki juua on toredam.

pasun
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

sotsiaaltoetuste eest poe taga bocki juua on toredam — sa tead seda ju omast käest.

Küll jah
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Kubiseb! Kes tahab ilma rahata teistele tööd teha? Mõelge ka natukene, palun teid! Sama hästi võin mina ka töötukassase kuulutuse lisada, et pakun põllul töötamise võimalust, väljaõpe kohapeal, palgaks päevas kausitäis sooja suppi.

Pluuto
1 aasta tagasi
Reply to  Mati Põdra

Kubiseb jah, aga pisitasu eest tööpakkumisi!!Mine ja proovi-sellega ei ela ise ega toida peret.Tulnukad võivad minna-kui sobib- nad saavad toetusi ja lisasid juurde.Seda ei saa kohalik elanik.Kas mina siis Ukrainasse põgenikuks? Süü- Nälg ründab.

tomm
1 aasta tagasi

Mitte “sajad tuhanded, vaid “sajad, tuhanded”. LE on samasugune ajudeta pasaleht nagu muud reffide ruuporid.

Küll jah
1 aasta tagasi
Reply to  tomm

Teil jäid ka ühed jutumärgid puudu, kas ka ajudeta?

Küll jah
1 aasta tagasi

Rumalus. See ei lahenda midagi

Kaire
1 aasta tagasi

Hea reklaam jälle EKRE-le!

Teet
1 aasta tagasi

Ajage see helme ükskord välja,
Riigikogu pole koht, kus roppustega tööd
ta teeb…
Riigikogu näidaku, et nad ei mõista nalja,
selline roppsuu ei ole Riigikogu mees.

Jaahaah
1 aasta tagasi
Reply to  Teet

Aga nalja ei tehtagi ju! Jaanalinnud peidavad pea liiva alla, mõned inimesed keelduvad võimalikke muresid nägemast. Ma ei saa aru, kas inimesed on kõik ilusad ja head? Ei ole ju

naljakuu
1 aasta tagasi
Reply to  Teet

Õige, rippused lubatud ainult ustavatele.

Arvaja
1 aasta tagasi
Reply to  naljakuu

Nagu jürgen ligi.

oh rumalust
1 aasta tagasi
Reply to  Teet

Rahvas valis, ei saa teda enne minema ajada kui uued valimised tulevad ja rahval on järjekordselt valida, kas Helmega või mitte

Pluuto
1 aasta tagasi
Reply to  Teet

Kus olid “roppused”- peaksid ise olema vähe viisakamate sõnadega!!Solvad RAHVASAADIKUT!!

Edu
1 aasta tagasi

Teie nimed ja allkirjad on avalikud. Soovitan Eestist lahkuda.

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Edu

Miks?

Jaahaah
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Te nn. AVS olete ka ju kuritegevuse vastu, relva isegi hankisite, kuna kardate midagi. Kas need allkirju andnud inimesed arvavad tõesti, et sellega probleemid kaovad? Lugu ei ole ju inimeses, kes võimalikud murekohad mõtlemiseks välja toob, vaid mured võivad tulla ilma Marditagi. Sellest ei taheta aru saada, vaid ära panna on vaja lihtsalt

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Jaahaah

See jäi nüüd ikka arusaamatuks, miks need inimesed Eestist lahkuma peaksid?

nende
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

karja juht asub brusselis

Neh
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Täpselt samal põhjusel miks nad tahavad Helme lahkumist. Neil on liiga suur suuvärk ja nad lubavad endale liiga palju.

Lisaks Helmele vaigistab sama jõuk ju paljudezt teistest probleemidest rääkijaid. On aonult õiglane et kõigi teiste tühistajad nüüd ise ära tühistatakse.

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Neh

No aga need ju ei taha, et Helme selle pärast Eestist lahkuma peaks?

Ehh
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Küll nad tahaks. Miks sellist rumalat on vaja sion mängida. Saate aru küll, aga mängite lolli

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  Ehh

Ei saa aru, selle pärast küsingi ju. Kas saaks ka viidet selle kohta, et need allakirjutanud tahaks Helme Eestist lahkumist?

Neh
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Vaata, me oleme nüüd sealmaal et kedagi ei huvita enam mida bolševistlik kõnts tahab või ei taha.

Nüüd on see aeg käes et tühistajad tühistatakse ise ära. No Helme on uus neeger või homo .Et siis kaabuseksualismi kohta midagi ütlejaid koheldakse kui rassiste või homofoobe või süstivastaseid või sõja kohta midagi arvajaid

hah
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

sest neil ei lähe siin kergeks peale järgmisi valimisi. aeg vaenulikud elemendid ja brüsseli lollused välja juurida siit

AVS
1 aasta tagasi
Reply to  hah

Aa, no tuli pika pika nuiamise peale vist aus vastus ära ka – EKRE märg unenägu oleks poliitilise opositsiooni elimineerimine? Ainuke häda on selles, et suure tõenäosusega võidab valimised Reform. Neil on omad miinused, kuid oma vastaste tasalülitamist õnneks ei tundu olema.
Aga mis sellesse petitsiooni puutub, siis isenesest on see muidugi tühi töö, valitud parlamendiliiget meie seaduste järgi niimoodi ei tagandata. Iseasi on see, et iga rahvasaadik peaks arvestama, et tänu oma ametile on ta väga kõrge tähelepanu all. Oma väljendeid tuleb hoolikalt valida ja purjuspeaga nurka kusta pole ka ilus 🙂

ilmne
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

kuni kestab e- valimiste süsteem

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  ilmne

EKRE ja hr Helme isiklikult said ka arvestatava koguse e hääli!

Jaahaah
1 aasta tagasi
Reply to  AVS

Jäi arusaamatuks? Pakun, et võibolla sellepärast, et kui probleeme mitte tahta näha, võib ohtlikuks enesele muutuda. Kommenteerija arvas ehk, et parem oleks kaugele ära minna, seal kus muresid vähem on. Ise pakun, et uues kohas uued probleemid ja kui ikka seda näha ei taheta, siis on see igavene kordusfilm. Kuidagi niimoodi

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Edu

Et siis küüditamise nimekirjad, loodate võimule saada, unistamine on tervisele kasulik!

Kellel
1 aasta tagasi
Reply to  Edu

siis?

Sass S
1 aasta tagasi

Ja jälle EKRE pildil , mis ongi nende eesmärk .

Pluuto
1 aasta tagasi
Reply to  Sass S

Helme ütleb julgelt välja,mida teised vaikselt kardavad! Omast maast põgenema-aga kelle laua äärde? Jätavad oma vanemad, mehed.Maa on suur- ei igal pool kuulid hüppa.Jälle tuleb vaiksel eestlasel “kartulikoori süüa”? Pole EKRE süü, et tõsiasjad hirmu tekitavad.

justjust
1 aasta tagasi
Reply to  Pluuto

Helme ütleb ainult seda välja, mis talle isiklikult kasulik tundub- tegu on klassikalise populistiga. Igas ühiskonnas on 10-20% täielikke lollpäid.
Aga 80-90% ei ole EKRE valijad ja saavad oma eluga täiesti iseseisvalt hakkama.
Mida kehvem kooliharidus, seda lihtsam on Helme sugustel endale valijaid leida. Olen alati seda meelt olnud, et haridusse tuleks oluliselt rohkem investeerida.

seda
1 aasta tagasi
Reply to  justjust

probleem on rootsis väga tõsine, sissesõitnud paneelitüdrukuid kõik kohad täis, delfi artikkel üleeile

Pluuto
1 aasta tagasi
Reply to  justjust

Haridus ja haritus!! Neist on pidevalt puudus.Tuleb meelde Krõlovi valm “Luik, haug ja vähk”- igaüks veab koormat endale sobivas suunas…. ja koorem ei liigu!!Juhtub vene kirjaniku tööks-kuid ta on klassik, (kui keegi ehk ei tea).