Teater Varius toob Haapsallu estoonlaste lood

1920. aastate estoonlasi kehastavad René Soom (vasakult), Urmas Põldma, Peeter Kaljumäe ja Priit Volmer. Foto: Teater Varius

1920. aastate estoonlasi kehastavad René Soom (vasakult), Urmas Põldma, Peeter Kaljumäe ja Priit Volmer. Foto: Teater Varius

25. aprillil astub Haapsalu kultuurikeskuses esimest korda üles teater Varius Heidi Sarapuu kirjutatud ja lavastatud näidendiga „Kriuh-va-tšiuhh“, mis meenutab vähetuntud estoonlasi.

Publiku ette tuuakse Toomas Tondu, Sergius Lipp, Nikolai Põlluaas, Sergei Mamontov ja Eesti–Soome laulusilla rajaja Väino Sola, keda kehastavad René Soom, Priit Volmer, Urmas Põldma, Peeter Kaljumäe ja akordionivirtuoos Henri Zibo.

See lavastus võiks haapsallasi ning teisigi siitkandi inimesi huvitada juba selle poolest, et seal mängib nii mitmeid tuntud läänlasi. René Soom, kelle koduteater on Estonia, on pärit Lihulast; teinegi estoonlane, Priit Volmer, on suure osa oma lapsepõlvest veetnud Pärnu-Jaagupis ja Peeter Kaljumäe pärineb teadagi Pärnust. Seda, et Henri Zibo on Haapsalu poiss, kelle akordionimänguoskusele pandi alus siinses muusikakoolis, teavad kõik ilmselt niigi. Ta tuli 2014. aasta „Klassikatähtede“ konkursil teiseks ja on olnud edukas ka mitmel teisel konkursil. Viies mees, kes „Kriuh-va-tšiuhhis“ kaasa teeb, on samuti Estonia solist Urmas Põldma.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments