0

Torm tõmbas Hiiumaa jääteele ilmselt kriipsu peale

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

parvlaevad jäävangis (Arno Kuusk)Tänahommikune meresõit. Foto: erakogu

Raskete jääolude tõttu on liiklus Rohuküla-Heltermaa liinil häiritud. Hommikul kell 6.30 Rohukülast väljunud Regula jäi Rukkirahu juures jäävangi ning sildus Heltermaal alles kella 11 paiku.

Jääteelootusele tõmbas torm ilmselt kriipsu peale. Rukkirahuni ja sealt natuke edasi, on meri jääs, kuid Hiiumaa-poolne kolmandik Väinamerest on jääst täitsa lage.

„Mõni minut tagasi jõudsin Heltermaal kaldale,“ ütles laeval reisinud hiidlane kell 11 Lääne Elule. „Ootatakse kella poole üheni, et siis parvlaeva St Ola tuules tagasi Rohukülla sõita. Heltermaa sadam on sõita soovijaid täis.“

Raskeim koht tänahommikusel reisil oli Regulal oli Rukkirahu kanalis. „Sealt aitas meid St Ota läbi,“ meenutas hiidlane.

„Istume kella seitsmest Rukkirahu juures jäävangis. Praegu (07.45) tuli appi Vormsi praam, mis üritab Regulale ringi peale teha, et jää liikuma saada,“ teatas parvlaeval koju reisinud hiidlane Facebookis. „Peaasi et see väikseke ise siia kinni ei jääks.“

Veidi hiljem teatas mees: „Teiselt poolt üritab läheneda St Ola. Aga pole teada mis edasi saab, sest oleme jäävangis kõige kitsamas kohas, kust teine praam mööda sõita ei saa.“

Rukkirahu kanalist õnnestus Regulal end välja rabeleda ning tagurpidikäigul liikus laev Rohuküla lähedusse. „Nüüd ootame tõenäoliselt 20-30 minutit Rohuküla reidil, et siis end võtta vahepeal Rohukülas silduvale St Olale sappa ja minna uuele katsele,“ kirjeldas hiidlane.

„Hiiumaa pool oli veel üks täbar koht, kuid sealt pressis Regula end läbi,“ meenutas mees oma meresõitu. „Probleem on ilmselt selles, et laeval üks mootor ei tööta, vähemalt nii laeval reisinud rekkamehed, kes iga päev sõidavad, teadsid rääkida.“

Reisijaid oli hommikusel parvlaeval vähe, kuid kuna eileõhtused reisid Hiiumaale jäid ära, olid pardal põhiliselt kaubaautod.

Jäävangi jäänud hiidlane ütles, et tema varasem rekord on u 11 tundi kestnud laevasõit – õhtul kell 22.30 Heltermaalt väljuma pidanud laev hakkas sõitma kella ühe ajal öösel ning keskpäevaks jõudis Rohuküla kai äärde.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz