0

Kutsehariduskeskuse õpilased olid tublid esseekirjutajad

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilased Eliise-Marie Lambing ja Maarja Kattel olid edukad kodanikepäeva esseede konkursil.

Lambing sai kutsekoolide arvestuses teise, Kattel kolmanda koha ning olid kutsutud eile Tallinna Mustpeade majja, kus Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) tunnustas esseekonkursi silmapaistvamate tööde autoreid ja kodanikupäeva e-viktoriini edukamaid sooritajaid.

Viiendat korda toimunud kodanikupäeva esseekonkursile laekus 103 õpilase tööd 19 koolist üle Eesti. Noortel tuli arvamust avaldada teemal „Kuidas ning milles saaksid noored olla kasulikud Eesti ühiskonnale?“

MISA kodalikuhariduse valdkonnajuhi Toivo Siku sõnul ei olnud žüriil parimaid esseesid välja selgitada kerge.

„Essees tuli noortel arutada oma ning eakaaslaste võimaliku panuse üle Eesti ühiskonna paremaks toimimiseks. Kuna essees kajastuvad noorte endi mõtted, siis läbi kirjatükkide avaldub ka noorte pilk Eesti ühiskonnale. Parimad noored kirjutajad  selgitasid, mis rolli nad näeksid endal ja oma tegemistel Eesti elu paremaks muutmisel ning leidus ka konkreetseid näiteid tegevustest, mis aitaksid elavdada aktiivsust kogukonnas. Vajalike tegevustena käsitleti tööd õpilasomavalitsustes ja noorteparlamentides, kuid ka üldisematele probleemidele lahendamisel, nagu noorte panust tolerantsuse ja sallivuse  kasvatamisel ühiskonnas ning ka kuidas noored saaksid vähendada eakaaslaste sattumist liiklusõnnetustesse,“ selgitas Sikk.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz