Kohus mõistis narkokuriteo eest tingimisi karistuse

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu kohtumaja. Foto: Arvo Tarmula

kohus

Kohus mõistis 45aastase Valdek Peenema narkokuriteo ja kehalise väärkohtlemise eest 3 aastaks 6 kuuks vangi katseajaga neli aastat.

Mees oli kohtu all narkootilise aine varguse, selle suures koguses ebaseadusliku käitlemise ja alaealisele edasiandmise eest; ähvardamise ja kehalise väärkohtlemise tõttu.

2014. aasta suvel-sügisel varastas ta Martna vallas asuva Tammejuure mahetalu põllult umbes 150 kanepitaime, millest mõne taime puhul oli narkootilise aine sisaldus lubatud 0,2 protsendist suurem.
Varastatud kanepitaimed viis mees koju, kus ta neid kuivatas, hoidis ja mitmele inimesele, sh alaealistele korduvalt suitsetada andis. Samuti ähvardas ta üht selle kriminaalasja tunnistajat löömisega ja üritas ähvardust ka täide viia.

Nendes kuritegudes süüdistatuna seisis mees juba mullu novembri alguses kohtu ees, kuid toona lükati kohtuistung edasi, sest kohtualune oli paar päeva varem toime pannud uue kuriteo.
Nimelt peksis mees 1. novembri öösel oma elukaaslast, kohtutoimiku sõnastuse järgi tekitas ta naisele valu ja mitteeluohtlikke tervisekahjustusi.

Süüdi mõistetud mees peab tasuma enam kui 1900 euro eest menetluskulusid ning maksma Tammejuure talule 1200 eurot kahjutasu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ardo Tallinnast
8 aastat tagasi

Oh krt pandigi ära. Jube kergekäeliselt ikka antakse aastaid niisama, tõsisema kuriteo sooritaja pääseb umbes samaga, ei saa pointist nagu aru!? Läänemaa kohtul on igav või plaan vaja täita?