Lihula taotleb esmatasandi tervisekeskuse ehituseks üle poole miljoni euro

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

varje_ojala-toos_tervisekeskus_f_olevmihkelmaa

Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos näitab, kuhu peaks uus tervisekeskus tulema. Foto: Arvo Tarmula

Lihula vald soovib luua esmatasandi tervisekeskuse ja taotleb selleks sotsiaalministeeriumilt raha. Võimalik maksimaalne summa, mida on võimalik kolme perearsti nimistuga perearstikeskuse jaoks taotleda, on 583 000 eurot.

Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos kinnitas, et taotluse esitamiseks vajalik eeltöö on tehtud, eellepingud sõlmitud ning lähiajal taotlus ka teele saadetakse. Vallavanem peab tõenäoliseks, et taotlus rahuldatakse, sest vajalikud kriteeriumid – üldarstiabi teenus vähemalt kolme nimistuga perearsti poolt ja vähemalt 4500 isikule – on täidetud.

Esmatasandi tervisekeskuse rajamine on plaanis praeguse SA Lõuna-Läänemaa tervishoiu- ja sotsiaalhoolekande keskuse juurdeehitusena, mille tarvis on soetatud kinnistu ning algatatud detailplaneering.

„Eesmärk on muuta patsientide vastuvõtutingumised kvaliteetsemaks ja arstide töökeskkond kaasaegsemaks,” ütles Ojala-Toos.

Järgneva kahe aasta jooksul tuleb Eestisse 15 uut tervisekeskust. Järgneva kaheksa aastaga on sotsiaalministeeriumis plaanis ehitada või renoveerida vähemalt 35 tervisekeskust.

Kõigi Eesti esmatasandi tervisekeskuste rajamist toetatakse kokku 113,6 miljoni euro ulatuses, millest 85,2 miljonit eurot tuleb Euroopa Liidu regionaalarengu rondist ja ülejäänud 28,4 miljonit on riigi omaosalus.

Taotlusi tervisekeskuse rajamise rahastamiseks on võimalik esitada tänasest kuni 9. maini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
8 aastat tagasi

Lihula ja ka Rapla on miskipàrast alati olnud ilusate ja tarkade naiste(misside) elupaik. Arvestades vòimalikku,tànu moslemi inseneride tòttu tekkivat iibe kasvu, tuleks see tervisekeskus sinna kindlasti teha.Ja ka pildil olev redel sàilitada,et mehed saaks ehal kàia. ?