Galerii: Läänemaa haigla tervisekeskus avas pidulikult uksed

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 29
PERHi juhatuse esimees Agris Peedu andis Läänemaa haigla peaarstile Tõnis Siirile üle 10 000 euro suuruse tšeki. Foto Arvo Tarmula

Kuigi Läänemaa haigla alumisel korrusel on nii perearstid, füsioterapeudid kui ka naistenõuandla juba mitu nädalat vastremonditud ruumides töötanud, oli tervisekeskuse pidulik avamine koos tänusõnade ütlemisega neljapäeva ennelõunal.

Läänemaa haigla peaarsti Tõnis Siir nimetas tervisekeskuse remonti väikeseks tähiseks Läänemaa haigla ajaloos.

Tervisekeskuse rajamine sai võimalikuks täna Euroopa toetusraha vastava meetme avamisele ning Siiri sõnul tekkiski sellest mõte haigla juurde tervisekeskus ehitada ja perearstid sinna tööle meelitada.

Juba varem rentis Läänemaa haigla esimesel korrusel ruume kolm perearsti, tervisekeskuse rajamiseks sõlmiti kuus eellepingut. „Paraku teeb aeg oma korrektiivid ja eelepingu sõlminud Risti perearst jõudis enne pensionile minna,” ütles Siir.

Praegu töötab Haapsalu perearstikeskuses neli perearsti, läbirääkimised käivad Terviseagentuuriga, kes hakkab teenindama Ilme Leova nimekirja ning haigla räägib läbi ka Risti perearstiteenust pakkuva Medicumiga, kellel võiks Haapsalus olla teisene vastuvõtt.

Perearst Andri Meriloo on Läänemaa haigla ruumides töötanud üle kuue aasta. Ta tänas PERHi ja Läänemaa haiglat selle eest, et nad tervisekeskuse ehituse ette võtsid. Meriloo sõnul on mujal perearstid ka omal käel selliseid keskusi rajanud, kuid Läänemaal on perearste selleks liiga vähe.

Meriloo meenutas, et kui ta veidi enam kui 20 aastat tagasi Rootsis täienduskoolitusel käis, oli seal just selline aeg, kui eraettevõtjatena töötanud perearstid sarnastesse keskustesse koondusid. „Ruumid on tervisekeskuse nime all, aga aeg näitab, mis meie firmadega edasi saab,” ütles Meriloo. Ta lisas, et Eesti meditsiinis oleks nüüd aeg hakata tegelema personaaliga, sest napib nii pere- kui ka eriarste.

Lõppenud etappi tervisekeskuse rajamisel nimetas Siir remondietapiks, kuid ta kordas oma varasemat mõtet, sisulises mõttes tervisekeskusest veel rääkida ei saa.

Läänemaa haigla emahaigla Põhja-Eesti regionaalhaigla poolt õmnnitlusi edastanud Peedu ütles, et PERHile on Läänemaa haigla tervisekeskus Rapla oma järel teine.„Raplas nägime, et seal on koostöö perearstide vahel suurepärane ja loodame, et ka siin saab terviekeskus õige pea oma sisulise tähenduse,” ütles Peedu.

PERH kinkis Läänemaa haiglale 10 000 eurot, mida võiks kasutada tervisekeskusse mõne vajaliku aparaadi, perearstide koolituse või mõne muu ühisprojekti peale. „Tehke sellega midagi väga mõistlikku,” ütles Peedu tšekki üle andes.

Siiri sõnul tähendab tervisekeskuse remondi lõpp, et mõneks ajaks pääseb kopismisest puurimisest. „Aga ma arvan, et mitte kauaks, sest meil on tööl Reimo [Reimo Reimer – haigla haldusjuht], kellel on hulk hulle plaane,” ütles peaarst. Ta lisas, et eks ehitus too kaasa üksjagu enamugavust, kuid seda kõike tehakse selle nimel, et patsientidel parem oleks.

Fotod Arvo Tarmula

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments