Grauberg ja Canzone on kooriühingu aastapreemia nominendid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ulrika Grauberg ja Canzone koori 10. sünnipäeva kontserdil. Foto: Arvo Tarmula

Canzone. Tarmula

Ulrika Grauberg ja tütralastekoor Canzone on kooriühingu aastapreemia nominendid. Arvo Tarmula

Laupäeval Tallinnas Estonia kontserdisaalis väljaantavate Eesti Kooriühingu koori- ja puhkpillimuusika aastapreemia nimonentide hulgas on ka Haapssalu tütarlastekoor Canzone ja dirigent Ulrika Grauberg.

Tütarlastekoor Canzone esitas aasta koori tiitli kandidaadiks Eesti kooriühingu muusikanõukogu ja tiitlile kandideerib 14 koori.

Ulrika Graubergi esitas aasta kooridirigendi tiitlile Läänemaa rahvakultuurispetsialist Marju Viitmaa selles kartegoorias on nominente üheksa.

Aastapreemiad antakse üle laupäeval kl 15 Estonia kontserdisaalis algaval galakontserdil, kus esineb ka Canzone Ulrika Graubergi juhatusel.

Kooriühing annab välja aasta koori, kooridirigendi, dirigent-muusikaõpetaja, puhkpilliorkestri, orkestridirigendi ja noore dirigendi tiitlid. Samuti tunnustatakse aasta toetajat, korraldajat, kooriheliloojat ja aasta tegu, antakse välja aasta kooriplaadi tiitel ja aasta koostööpreemia.

12 kategoorias kandideerib aastapreemiatele 81 nominenti.

Lisaks saavad Kultuuriministeeriumi tänukirjad need dirigendid, kes on aasta jooksul edukalt esinenud vabariiklikel ja rahvusvahelistel konkurssidel.

Eesti Kooriühingu esimehe Raul Talmari sõnul on Kooriühingu aastapreemiate galakontsert  sündmus, kus võtakse kokku koori- ja puhkpillimuusikamaastikul möödunud aasta jooksul toimunu ja tänatakse neid, kes on silma paistnud sellesama maastiku harimisega.

Galakontserdi kava koostab igal aastal erinev kollektiiv, seekord segakoor "Noorus". Kontserdi kunstilised juhid on Maarja Helstein ja Ingrid Põldoja. 

Kontserdil esinevad Eller Brass (dirigent Priit Sonn), Haapsalu tütarlastekoor Canzone (dirigent Ulrika Grauberg), Neidudekoor Kammerhääled (dirigent Ingrid Roose), Rahvusooper Estonia poistekoor (dirigent Hirvo Surva), Segakoor HUIK! (dirigent Kaspar Mänd) ja Tartu Karlova Kooli mudilaskoor (dirigent Vilve Maide).

Kontserdi juhid on Mikk Jürjens ja Kaspar Velberg.

Kontserdi salvestavad Tallinna Televisioon ja Klassikaraadio.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments