Madala veetaseme tõttu raskeveokid Vormsile ei pääse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

IMG_0109Madal veetase ähvardab Ormsö sadamasse jätta. Foto: Arhiiv

Rohuküla mereseirejaama andmeil on veetase languses. Väinamere Liinide esindaja ütles Lääne Elule kell 16.45 paiku, et praeguseks hetkeks raskeveokeid enam parvlaevale ei lasta.

Prognoosi järgi oleks tänane veetase pidanud jääma -37 sm kanti. Pealelõunal kell 15:00 oli veetase aga juba -45cm ja hetkeks -47 cm. Väinamere Liinide esindaja selgitas, et raskete veokite vedu saab toimuda ainult seni, kuni veetase on -40 sentimeetrit alla nullnivoo.

Kuna veetase on viimaste tundide jooksul kõikunud, palutakse kõigil veetaseme infot Tuule Laevade kodulehel jooksvalt jälgida.

Veetase on üsna lähedal ka sellele piirile, mis Ormsöt enam merele ei luba – see piir on veetase alla -50 cm.

„Kuna veetaseme langus on prognoositust suurem, on võimalik ka liikluse peatumine veetaseme languse tõttu,“ nentis Väinamere Liinide esindaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tann
7 aastat tagasi

Maakera on ümmargune… Mõlemad otsad on viltu. Kui kaamera objektiiv on veidi lainurgas, nn. 0 positsioonis, siis see effekt ka võimendub. Mu droonil ongi panoraamkaamera. eelle võetud kaari suudavad vast üksikud proged sigestada. Ent kas tahangi. Ka panoraamil on oma võlu.

Lääne Leeni
8 aastat tagasi

Teate mis, Lääne Elu, tehke ükskord kord majja nende fotode ülespanekuga, mida iganes te kasutate, kas illustratiivsel eesmärgil või otse sündmuskohalt. Ajage ikka horisont sirgu enne kui foto netti sätite. See peaks olema elementaarne nõue, kui mingit pilti edasi soovite anda. Paha on vaadata koguaeg viltuseid. Nähke vaeva ka, ärge lahmige. Tänan.