Piirsalu kogudus kogub annetusi uue katuse tarvis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Lipu õnnistamine 1 Piirsalu. Tarmula

Piirsalu kirik vajab uut katust. Foto Arvo Tarmula

Piirsalu kogudus loodab vähemalt osa katusevahetuse raha koguda annetustest, kuid seni ei ole arvele laekunud midagi, ütles Piirsalu koguduse juhatuse esimees Maie Hinno.

2013. aastal vaatas projekteerija Ain Pihl Rändmeistrist kiriku katuse üle ja märkis juba toona, et katuse kandekonstruktsioone on vaja kohe tugevdada ja katusekate asendada. Praegune katus pärineb 1929.–1930. aastast, valtsid on paiguti lahti ja katus ei pea vett, kandekonstruktsioonid on avariieelses seisukorras.

Maie Hinno sõnul laseb katus läbi organisti selja tagant, kus lagi on niiske ja krohvi kipub kukkuma. Selle koha pealt püüti katust parandada, aga see sajab endiselt läbi.

„Suurema vihmaga läheb lagi ikka märjaks,” ütles Hinno.

Hinno sõnul näitas katuse ekspertiis ka seda, et omal ajal on katus kokkuhoidlikult ehitatud: sarikad peaksid olema tihedamalt. Lõuna poolt küljest on katus nõgusaks vajunud, katuseääre all on augud sees ja linnud pesitsevad seal.

Koostamisel on kalkulatsioon, kui palju läheks uue katuse ehitus maksma. Hinno loodab raha taotleda, kuid vähemalt omaosaluse koguda annetustest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Endine elanik
8 aastat tagasi

Kuhu siis abi kanda? Arvenumber võiks artiklis kirjas olla.