Kasari jõel uppus kalastama läinud 66aastane mees

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

päästeamet logo

Häirekeskus sai täna hommikul kell 8.39 teate, et Kasari jõel on kaduma jäänud öösel jääle kalastama läinud 66aastane mees, teatas päästeamet.

Sõpradega kalastama läinud mees eraldus öösel kella 3 paiku seltskonnast mööda jõekallast. Pärast seda kaaslastel temaga enam ühendust saada ei õnnestunud. Kalastajad otsisid kadunud kaaslast hommikuni, kuid tulemusteta.

Hommikul informeeriti kadunud inimesest politseid. Sündmusele reageeris Haapsalu politseijaoskonna merepäästepatrull ja teade edastati ka vabatahtlikele, kes olid valmis reageerima.

Politseinikud leidsid kadunud mehe isiklikud asjad jäält kell 11.10. Veidi hiljem tuvastati koht, kus mees läbi jää oli vajunud. Surnukeha jääst vabastamiseks kaasati Lihula päästekomando päästjad. Sündmuskohal käinud ametnike sõnul oli õnnetuspaigas jää paksus kohati vaid 3 cm.

Politseinikud ja päästjad tuletavad meelde, et veekogudel kalastamine võib teatud piirkondades olla äärmiselt ohtlik, sest vaatamata külmadele ilmadele ei lase pidevalt liikuv vesi korralikul jääkattel tekkida ning on suur oht läbi jää külma vette kukkuda.

Praeguste erakordsete külmade ilmadega vette kukkumine halvab kiiresti inimese liikumise ning kiiret abi saamata on tagajärjed traagilised. Kalastamas, kui ka niisama veekogude lähedal uudistamas käies tuleb olla äärmiselt ettevaatlik.

Uus aasta on Läänemaal alanud õnnetusterohkelt. Uppunud kalamees on teine inimene, kes Läänemaal sel aastal õnnetuses elu kaotanud. 2. jaanuaril hukkus Haapsalu vanalinna korteris puhkenud tulekahjus 61aastane mees.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kakaputukas
8 aastat tagasi

Just! Mõelge enne veidi,teid oodatakse äkki koju.

merepäästja
8 aastat tagasi

Saage inimesed ükskord aru jääle või merele minekul, meie asi ei ole Teid karistada,vaid see, et Te elusalt ja tervelt sealt tagasi tuleksite.