0

Päästeamet soovitab uudishimulikel vältida üleujutuspiirkondi

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Haapsalu üleujutusala

Haapsalu ümbruse üleujutatud alad, kui vesi tõuseb 156 cm üle keskmise. Maa-ameti kaardiserver.

Päästeamet kutsub üles hoiduma n-ö katastroofiturismist ja mitte sõitma autoga või parkima üleujutuspiirkonda.

"Ärge minge hädavajaduseta üleujutuspiirkondadesse! See võib olla ohtlik teile endile, kahjulik teie sõidukile ja takistada operatiivteenistuste tegevust," soovitab päästeaemt oma pressiteates.  Päästeamet kutsub üles jälgima paigaldatud liiklusmärke. "Need ei ole pandud tänavatele niisama, nende eiramine on liiklusseaduse rikkumine ja karistatav. Ka kindlustus ei pruugi korvata kahju, kui olete eiranud liiklusseadusest tulenevaid reegleid."

Päästeamet soovitab olla kursis kõige värskema ilmaprognoosiga.

"Kui elate üleujutuspiirkonnas, tehke ettevalmistusi juba enne veetaseme tõusu. Uurige, millise veetaseme korral võib teie majapidamine olla ohus. Selles aitab maa-ameti üleujutuste kaardirakendus," soovitab päästeamet.

Maa-ameti kaardiserveris on üleujutuste kaart aadressil: http://xgis.maaamet.ee/xGIS/XGis?app_id=UU82&user_id=at&bbox=469425.941885867
Seal näeb näiteks, mis alad on üle ujutatud kui vesi tõuseb 156 cm üle keskmise.

Kui mereveetase tõuseb nii, et ohustab hooneid, soovitavad päästjad üleujutusalale jäävate autode omanikel sõidukid parkida kõrgemale kohale või avalikele parkimisplatsidele. Valmis tuleb olla võimalikeks elektrikatkestusteks. Üleujutus võib ohustada elektrikappe ja kui inimesed lahkuvad kodust, tuleb elekter välja lülitada.

Nõu saab küsida ka päästeala infotelefonilt 1524.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz