Ossinovski: Partsi kandidatuur mingil juhul valitsuses läbi ei lähe

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Juhan Parts (1)

Juhan Parts. ARVO TARMULA

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhi Jevgeni Ossinovski sõnul ei näe ta loogikat rahandusministri Sven Sesteri käigus nimetada Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadiks Juhan Parts, kuna tema kandidatuur ei lähe niikuinii valitsuses läbi.

"Sotsiaaldemokraatide seisukoht on väga selge ehk Parts sellele ametikohale ei sobi ja SDE teda ei toeta," ütles Ossinovski BNS-ile. Ta lisas, et vastavalt võimuliidu kokkuleppele langetab valitsus kõiki otsuseid konsensuslikult ning selles valitsuses, kuhu kuulub SDE, Parts toetust ei saa.

"Siin on püütud luua muljet, et suur tüli on majas. Võtame siis faktiliselt. Kaks erakonda leppisid kokku, et nende kandidaadiks on Parts ja on küsitud, kas SDE seda toetab. Oleme asunud seisukohale, et ei toeta. Nüüd ongi nii, et peame kolmekesi kokku tulema ja leidma uue kandidaadi," rääkis Ossinovski.

BNS-i küsimusele, miks siis Isamaa ja Res Publica Liidu  (IRL) liikmest rahandusminister Sven Sester ikkagi käis välja oma erakonnakaaslase Partsi kandidatuuri, vastas Ossinovski, et "iga kord ei ole võimalik IRL-i käitumises loogikat näha".

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ardo
6 aastat tagasi

to Mart: no nii võimas Parts küll pole, et vaid tema otsustada oleks olnud need praegu tema mainet nn. allakiskuvad teod. Teadmisi ja oskusi on tal aga sadu kordi enam kui teda kahjustada tahtval Ossinovskil.

Online.le.ee: Ossinovski: Partsi kandidatuur mingil juhul valitsuses läbi ei lähe | Sven Sester
6 aastat tagasi

[…] Loe kogu artiklit […]

kl
6 aastat tagasi

On üksikuid mehi valitsuses.

Mart
6 aastat tagasi

Väga õige! Parts tuleks Eestis kohtu alla anda, mitte EU’sse saata.