Juhan Parts sihib kõrget eurokohta

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Juhan Parts (1)

Juhan Parts. ARVO TARMULA

Oodates sotsiaaldemokraatide hinnangut, on Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit tegelikult juba kokku leppinud, et uueks Eesti esindajaks Euroopa Kontrollikojas saab endine peaminister Juhan Parts (IRL), kirjutab Postimees.

Juba kevadistel võimukõnelustel oli jagamisel mitu kõrget ametikohta – lisaks ministripositsioonidele räägiti võimalikust uuest presidendist, aga ka Euroopa Kontrollikoja Eesti esindajast. Sellele kohale on juba üsna ammu silma peale pannud IRL-i juhtpoliitik Parts. Samuti on kõrgest eurotööst olnud huvitatud praegune haridusminister Jürgen Ligi (Reformierakond).

Postimehe andmetel on Reformierakond ja IRL jõudnud Partsi suhtes üksmeelele.

"99 protsenti Partsi kasuks," tõdetakse Reformierakonnast. "Valitsus peab novembrikuu jooksul otsuse langetama ja see peab olema konsensuslik. Hetkel veel sotsiaaldemokraatide seisukohta pole."

Aega otsuse tegemiseks on paar nädalat, kuid valik peab langema lähipäevil, et riigikontroll saaks läbi viia vajalikke menetlusi, mis kohale nimetatava isikuga kaasnevad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
lihula kraanajuht
8 aastat tagasi

peksa rahvast ja saad ametikõrgendust