Lääne-Nigula ilmajaam sai uue automaatika

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ilmateenistus vahetas välja Lääne-Nigula ilmajaama automaatjaama ja Haapsalu sadama tuule- ja sademeteanduri.

Harku, Türi, Lääne-Nigula, Ristna ja Kihnu ilmajaama kaasaegne tehnika võimaldab saada veelgi kvaliteetsemat ja operatiivsemat ülevaadet hetkeilmast ning koostada senisest täpsemaid prognoose, teatas BNS.

Antud ilmajaamade senised automaatjaamad olid ajast maha jäänud ning kuna mitmete seadmete tootmine lõpetatud, ei olnud nende parandamine otstarbekas, teatas Keskkonnaagentuur.

Keskkonnainvesteeringute Keskuse rahastatud projekti raames soetati ja paigaldati Harku, Türi, Lääne-Nigula, Ristna ja Kihnu seirejaamadesse kaasaegne vaatlustehnika. Lisaks renoveeriti jaamades uue mõõtetehnika tarbeks vaatlusväljaku elektrisüsteemid ja andmesidekaablid. Haapsalu, Heltermaa ja Roomassaare uuendati vaid tuule- ja sademeteandurid.

Lisaks prognoosidele ja hoiatustele on ilmateenistusel uute automaatjaamade toel võimalik teha üldsusele huvipakkuvaid kokkuvõtteid erinevatest ilmaparameetritest. Harku jaam kuulub ka rahvusvahelisse kliimajaamade võrgustikku. Projekti raames paigaldatud uus tehnika võimaldab saata kvaliteetsemaid ilmaandmeid üle maailma. Lisaks on uued seadmed töökindlamad, mis tagavad ilmateenistuse poolt katkematu andmevoo ning vähendavad ühtlasi ka jooksvaid kulusid.

Projekti toetas KIK keskkonnaprogrammi alamprogrammi atmosfääriõhu kaitse programm

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments