Tallinna moekunstniku suvemaja Pullapääl võitis stiilseima kodu tiitli

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Ajakirja Aed ja Kodu konkursil sai stiilseima kodu tiitli perekond Sikkali maakodu Haapsalu lähedal Pullapääl.

Žürii hinnnagul on Sikkalite merelähedane maakodu rajatud oere vajadusi silmaspidades. Selle ehitamisel ja sisekujunduses on oskuslikult ühildatud vanu ja uusi materjale. Maja on soe ja isikupärane, valgete ja hallide toonide kasutamine tõstab esile oskuslikult valitud mööbli sisustuselemendid.

Perekond Sikkalitel on neli last, pereema Marilin Sikkal moekunstnik ja ettevõtja. Maja valmis mullu jõuludeks.

Stiilne kodu 2015-1 Stiilne kodu 2015-2 Stiilne kodu 2015-3

Perekond Sikkalite suvemaja. AED JA KODU

Ajakirja teatel on huvi võistluse vastu olnud läbi aastate püsiv, ka tänavu osales konkursil ligi 100 kodu ja aeda, auhindu jagati 20 000 euro väärtuses. Võistlusel hinnati võrdselt otstarbekust, asjakohasust ja esteetilist tulemust, esile tõusid jätkusuutlikult heakorrastatud ning loominguliselt viimistletud kodud ja aiad. Ajakirja Kodu & Aed toimetajatest ja sponsorite esindajatest koosneva žürii tööd juhendasid valdkonniti sisekujundaja Sirje Kadalipp ja aiandusspetsialist Eneli Käger. Konkursil osalejaid tervitas karRiigikogu esimees härra Eiki Nestor, öeldes, et tänases ärevas maailmas on südantsoojendav leida kodust tuge. "Eesti kodu on parim!" kinnitas Nestor auhindade üleandmisel teisipäeval Tallinnas Õpetajate majas.

Aasta kodu tiitel koos 2500 euroga Swedbankilt läks Kurtna kortermajja Anna Lutteri ja Algo Eskla kodule, aasta aed koos 2500 euroga Bauhofilt Iris ja Väino Rajasaare aiale Järvakandis.

Sponsorite abil jagati välja 12 teist preemiat. Koduosas läks selle aasta parima vannitoa tiitel Gustavsbergilt Kertu Läänele ja Rauno Troostile Tallinnast Pelgulinnast, parima värvilahenduse tiitli Vivacolorilt pälvisid Made Pandis ja Teet Raie, põhjamaise kodu preemia said Anu Tammiste ja Tormi Reinson Tartust, ning stiilse kodu tiitli Iittalalt pälvis perekond Sikkali maakodu Läänemaal.

Teist korda valiti kodufinalistide hulgast ka publiku lemmik – Endover Kinnisvara preemia said rahva tahtel samuti Kertu Lääne ja Rauno Troost. Aiapreemiad jagunesid Laagrisse, kus noore pere aia preemia Selteretilt võitsid Maiken Tasa ja Lauri Kuktalu, parima maastikukujundusega aia tiitel Husqvarnalt läks Vääna jõe kaldale perekond Graubergile ning Fiskarsi eripreemiad pälvisid perekond Roos Saaremaalt, Karin Peebu Viljandimaalt ning Ralf Rammul ja Sandra Raav Tallinnast.

Sel aastal anti esimest korda välja veesilma eripreemia, mille võitsid Annika Varusk ja Urmas Lehiste Võrumõisast. Eestis ainulaadse aiakultuuri edendamise preemia Bauhofilt pälvis sel aastal maastikuarhitekt Ülle Grišakov.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments