Parim noorsootöötaja on Raigo Õiglas ja parim noor Eliise Tiidussalu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Selle aasta parim noorsootöötaja Raigo Õiglas ja parim noor Eliise Tiidussalu kuulutati välja täna Uuemõisa lossi valges saalis tänuüritusel „Läänemaa tunnustab 2015“ 

Eliise Tiidussalu tunnistati parimaks nelja kandidaadi seast. Tema puhul tõsteti esile, et lisaks muudele tegemistele on ta motivatsioonivideo „Näe Päikest, pilve tagant!“ idee autor ja teostaja, Lihula noortemajale uue ilme ning uue sisu looja ja selle aasta Eesti parimaks noorte algatuseks valitud „Lihula Eurovisioon“ idee autor, üks kolmest peakorraldajast ning õhtujuht.

Eliise on ka kirglik fotograaf, õpilasfirma (kooli kohvik) meeskonnaliige ja äriplaani koostaja, blogipidaja, koolilehe toimetuse liige, Läänemaa Noortekogu liige, Osaluskohviku korraldaja, Eesti õpilasparlamendi juht ja ürituse Reality Rave asutajaliige. Esitaja on Eliise kohta öelnud, et kõik millele ta käe külge paneb, lööb särama ja saab uue elu ning hingamise. 

„Parim noor 2015“ kategoorias olid tunnustatavateks veel Kaisa Valm, Piia Tammeleht ja Roger Tibar.

Ka parima noorsootöötaja tiitlile esitati neli kandidaati. Tiitli pälvinud vabatahtliku noortejuhi ning Noorkotkaste ja Kodutütarde tegevuste läbiviija Raigo Õiglase puhul nimetati, et olles ise aktiivne kaitseliitlane, on ta eeskujuks Läänemaa noorkotkastele ja kodutütardele, kes tema käe all ellujäämis- ja matkatarkusi, looduses toimetulekut, meeskonnatööd ja üksteisega arvestamist õppinud on.

Eriauhinna kategoorias „Parim noorsootöötaja“ sai särasilmne ja järjekindel innustaja Hilje Tammaru Lihulast, kes aitab noortel oma unistusi ellu viia ja oli osaline edukas kujunenud Lihula Eurovisioni korraldamisel. 
Teisteks tunnustatavateks noorsootöötajateks olid innovatsioonikeskuse Innokas eestvedaja Angela Leppik ja noorsoopolitseinik Tiina Matt.

Kategoorias aasta sündmus/koostöö tunnustati kahte projekti: Kaitseliidu Lääne maleva vabatahtliku noortejuhi Halja Veersalu algatatud laagrit saate „Kodutunne“ perede lastele, mis tänavu toimus juba teist korda ning Euroopa noortenädalt ja Lihula Eurovisiooni, mis oktoobri lõpus Narvas toimunud Haridusfestivalil võitis „Ettevõtliku kooli“ edulugude finaalis üle-Eestilise konkursi ja pärjati kogukonna kaasamise eest ka Swedbanki eripreemiaga. Noortenädala ja eurovisioni peakorraldajad olid Läänemaa Aasta Noor 2015 Eliise Tiidusalu ning Epp Sillukse, Heini Heinlaid, Kristi Märk ja parima noorsootöötaja eriauhinna saaja Hilje Tammaru. 

Kategoorias „Märkamine“, kutsuti Lääne maavalitsuse noorsootöönõuniku Ülle Ermani sõnul üles märkama asju, mis on noorsootöös hästi, aga mis teiste kategooriate alla ei mahu. Läänemaal märgati Tiina Alasood kui eriti suure südamega alati abikäsi pakkuvat kujundajat ja IT-toe pakkujat ning Lääne-Nigula valda, kes on järjekindlalt noorsootöösse panustanud, avades tänavu neljanda noortekeskuse vallas ja Risti Põhikoolis Haapsalu Muusikakooli pärimusmuusika osakonna.

Eliise Tiidussalu Raigo Õiglas

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
J
8 aastat tagasi

Tegemist ikka Piia Tammeniiduga, mitte Tammelehega.