Swedbank leidis nõustajale ruumid kahes vallas

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Virtsu pangaautomaat

Virtsus saab sularaha ka edaspidi automaadist. ARHIIV

Swedbank on leidnud panganõustajale vastuvõturuumid Lihulas ja Virtsus.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles, et Lihulas hakkab nõustaja alates jaanuarist vastu võtma kultuurimajas kaks korda kuus neljapäeviti.

Virtsus hakkab panganõustaja vastu võtma sadamahoones kaks korda kuus esmaspäeviti.

Kullamaa vallavanemal Jüri Otil on nõustajale välja pakkuda kolm võimalikku paika: vallamaja, Goldenbeck ja seltsimaja, kuid koht on veel valimata.

„Kullamaa ja Noarootsi osas on kõige olulisem tagada sularaha kättesaadavus. Oleme valla ja kaupmeestega läbirääkimistel,” ütles Mart Siilivask.

Noarootsi vallavanem Triin Lepp on varem öelnud, et enim vajavad valla inimesed just sularaha. Seda, kas ja mis tingimustel vajatakse nõustajat, alles arutatakse.

Hanilas, Lihulas, Kullamaal ja Noarootsis on seni käinud Swedbanki pangabuss. 1. jaanuarist buss enam ei sõida. Pank asendab selle nõustajaga, kes peaks hakkama käima vähemalt sama tihti, kui käis buss. Nõustajale sobiva vastuvõtukoha leiab pank koostöös kohaliku omavalitsusega, sularaha aga nõustaja käest ei saa.

Lihulas ja Virtsus on sularahaautomaat, Kullamaal ja Noarootsis loodab pank kokku leppida kohalike ettevõtjatega. Swedbank eeldab, et sularaha hakkavad kliendid edaspidi saama kauplusest või bensiinijaamast. Rohkem kui 50 eurot ööpäevas välja võtta ei saa. Esialgu ei ole Swedbank ühegi Kullamaa ega Noarootsi ettevõtjaga kokku leppinud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments