Noorte osaluskohviku teemad on vihakõnest valimiste ja haridussüsteemini

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Osaluskohviku plakat

Läänemaa noorte tänavune osaluskohvik tuleb 6. novembril kell 10.30 Ridala põhikoolis ja siis võetakse koos täiskasvanutega arutluse alla seitse praegusaja põletavat teemat.

Iga teema arutelu juhib üks täiskasvanu. Vihakõnet lahatakse koos Ireen Kangroga, kes on Hanila valla sotsiaalnõunik ja vabatahtlik noorsootöötaja. Teemat, kas nüüd, mil valimisiga on langetatud, midagi ka muutub, juhib Lääne maavanem Neeme Suur.

Küsimust, kas Eesti haridussüsteem pärsib noore arengut, käsitletakse koos Lihula gümnaasiumi direktori Janar Sõbraga. Kohaliku poliitiku, Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu juhtimisel kõneldakse, kas noored tahavad Eestisse tagasi tulla.

Eesti noortevahetuse võimaluste teema lauajuht on Lihula info- ja arenguspetsialist Kristi Märk. Kool läbi, mis edasi? – sellele küsimusele otsitakse vastust koos Katri Kanarbikuga, kes on Raplamaa karjääriinfo spetsialist.

Läänemaa noortekogu kunagise presidendi Kelli Seitoniga kõneldakse osaluskogudest ja milleks on neid vaja.

Päeva peaesineja on aga komöödiatrupp, kes usub naeru vabastavasse jõusse – Ruutu 10.

Osaluskohviku päeva viib läbi Läänemaa noortekogu. Lisateavet annab sündmuse kohta Läänemaa osaluskohvik 2015 Facebookis.

2006 asutatud Läänemaa noortekogu annab noortele võimaluse osaleda otsustamisprotsessis ja kaitsta oma huve neid puudutavais valdkondades. Noortekogu teeb koostööd teiste noortekogude, omavalitsuste, erasektori jt organisatsioonidega. Noorte osaluskohvikud toimuvad sügiseti ka Eesti teistes maakondades.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments