Vallad otsivad Swedbanki nõustajale kohta

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

Swedbanki automaat Uuemõisas

Swedbanki automaat. ARVO TARMULA

Hanila vald tegi Swedbankile ettepaneku, et pangabussi asendav nõustaja hakkaks vastu võtma Virtsu sadamahoones.

„Sadam on asjaga nõus,” kinnitas Hanila vallavanem Arno Peksar.

Peksari sõnul on just sadamahoone nõustajale parim paik: seal asub sularahaautomaat, kui keegi peaks vajama automaadi kasutamisel abi. Samuti asub lähedal pood. „Poodi on ikka asja, ja siis saab üksiti ka pangaasju ajamas käia,” ütles Peksar.

Lihula vallavanem Varje Ojala-Toos ütles, et on teinud pangale ettepaneku, et nõustaja hakkaks Lihulas vastu võtma kultuurimajas samal ajal ja sama tihti, kui käis pangabuss.

Noarootsi vallavanem Triin Lepp ütles, et pank räägib kohalike ettevõtjatega läbi, kus oleks võimalik hakata pakkuma sularaha väljavõtmise teenust, ja pärast seda jätkuvad läbirääkimised vallaga nõustaja asjus, kas ja mis tingimustel teda on vaja.

„Meie oleme muidugi nõus pakkuma vallamajas ruumi, aga pangabussi külastatavuse järgi on näha, et enim vajavad inimesed sularaha,” ütles Lepp.

Kullamaa vallavanemal Jüri Otil on nõustajale välja pakkuda kolm võimalikku paika: vallamaja, Goldenbeck ja seltsimaja. Kõik kolm asuvad valla keskuses, kus on praegu ka pangabussi peatumise koht.

Hanilas, Lihulas, Kullamaal ja Noarootsis on seni käinud Swedbanki pangabuss. 1. jaanuarist lõpetab Swedbank kogu Eestis pangabussiteenuse pakkumise. Pank asendab bussi nõustajatega, kes hakkavad käima vähemalt sama tihti ja sama kaua, kui käis buss. Nõustajale sobiva vastuvõtupaiga leiab pank koostöös kohalike omavalitsustega. Sularaha aga nõustaja juurest ei saa.

Lihulas ja Virtsus on sularahaautomaat, Kullamaal ja Noarootsis loodab pank kokku leppida kohalike ettevõtjatega. Swedbank loodab, et sularaha hakkavad Swedbanki kliendid edaspidi saama kohalikust kauplusest või bensiinijaamast. Rohkem kui 50 eurot ööpäevas välja võtta ei saa. Esialgu ei ole Swedbank ühegi Kullamaa ega Noarootsi ettevõtjaga kokkulepet sõlminud. Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles, et läbirääkimised käivad ja kokkulepeteni loodab Swedbank jõuda novembri keskpaigaks.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments